Η υγιεινή του σώματος είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας τόσο για εμάς τους ίδιους όσο και για τους γύρω μας. Το μπάνιο είναι απαραίτητο. Και μετά η αίσθηση της καθαριότητας μαζί με τη χαλάρωση που ακολουθεί είναι από τις επαναλαμβανόμενες εμπειρίες που θες και άλλη.

Και όμως όσο και να νομίζουμε ότι κάνουμε σωστά το μπάνιο μας και να είμαστε σίγουροι ότι έχουμε καθαριστεί, υπάρχουν ορισμένα σημεία του σώματος μας που θέλουν ιδιαίτερη φροντίδα. Και αυτό γιατί δεν τα καθαρίζουμε όπως πρέπει στην καλύτερη περίπτωση, ή δεν τα καθαρίζουμε καθόλου.

Αφαλός

Μελέτες έχουν δείξει ότι ο αφαλός ενδέχεται να είναι από τα πιο βρώμικα σημεία του ανθρώπινου σώματος και λόγω της θέσης του εκεί μέσα αναπτύσσονται πολλά μικρόβια. Και όμως το συγκεκριμένο σημείο δεν θυμόμαστε πάντα να το πλένουμε.

Και το νερό που πέφτει καθώς κάνουμε μπάνιο δεν είναι αρκετό για να τον καθαρίσει όπως θα έπρεπε. Ο αφαλός χρειάζεται να πλυθεί καλά και απαλά με σαπούνι και σφουγγάρι και μετά να ξεπλυθεί με άφθονο νερό.

Πατούσες

Με το χέρι στην καρδιά, πόσοι από εσάς όταν κάνετε μπάνιο θυμάστε να πλύνετε τις πατούσες σας. Και όμως είναι ένα σημείο του σώματος που πρέπει όχι μόνο να πλένεται καλά αλλά και μετά να σκουπίζεται καλά.

Το νερό που πέφτει κατά τη διάρκεια του ντους ή του μπάνιου δεν είναι αρκετό για να ξεπλύνει τις πατούσες μας. Επίσης ένα άλλο σημείο του ποδιού που πρέπει να πλένουμε και να μην το αφήνουμε είναι τα δάχτυλα αλλά και ο χώρος ανάμεσα σε αυτά.

Γενικά το κάτω μέρος των ποδιών είναι ένα ευαίσθητο σημείο το οποίο θέλει προσοχή γιατί μπορεί να αναπτύξει και μύκητες που θα μας ταλαιπωρήσουν μέχρι να φύγουν και θα χρειαστεί και αγωγή.

Πίσω από τα αυτιά

Τα αυτιά είναι ένα σημείο το οποίο πλένουμε σχολαστικά και μετά καθαρίζουμε ακόμη σχολαστικότερα. Και όμως ξεχνάμε κάτι. Δεν δίνουμε σημασία στην περιοχή πίσω από τα αυτιά, η οποία λόγω της θέσης και της κατασκευής της μπορεί να συγκεντρώσει μικρόβια και βακτήρια. Έτσι την επόμενη φορά θυμηθείτε να ασχοληθείτε με το σημείο αυτό.

Σβέρκος

Πιο δίπλα βρίσκεται ο σβέρκος. Μια περιοχή που οι περισσότεροι καθαρίζουν, αλλά κάποιοι την ξεχνάνε. Ο σβέρκος χρειάζεται σχολαστικό καθαρισμό και φροντίδα όταν κάνουμε μπάνιο γιατί εκτός όλων των άλλων το σημείο αυτό με ένα καλό και απαλό τρίψιμο με ζεστό νερό και σαπούνι, θα μας χαλαρώσει απίστευτα.

Νύχια

Τα νύχια δεν πρέπει μόνο να κόβονται και να είναι περιποιημένα. Πρέπει να καθαρίζονται κιόλας. Πρόκειται για ένα σημείο το οποίο είναι φωλιά μικροβίων, αφού κάτω από τα νύχια που δεν καθαρίζονται αναπτύσσονται διάφοροι μικροοργανισμοί οι οποίοι μάλιστα μεταφέρονται.

Πηγή: pierianews.gr