Υπάρχουν πολλά συμπληρώματα και βιταμίνες που υπόσχονται να τονώσουν τα επίπεδα ενέργειάς μας. Και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι χρήσιμα, αλλά είναι πιο σημαντικό να προσπαθούμε μόνοι μας να φροντίζουμε κατάλληλα τον εαυτό μας. Πώς θα καταφέρουμε να αυξήσουμε φυσικά την ενέργειά μας;

Αντιμετωπίζουμε το στρες

Με πολύ απλά λόγια, το στρες και οι σκέψεις που προκαλεί καταναλώνουν πολλή ενέργεια. Σε σωματικό επίπεδο, το στρες καταστρέφει τον ύπνο και ρίχνει με πολύ κυριολεκτικό τρόπο τα επίπεδα ενέργειάς μας. Δοκιμάστε να διαχειρίζεστε το στρες με γυμναστική, διαλογισμό αλλά και με την ψυχοθεραπεία.

Ελαφρύνετε τον φόρτο εργασίας σας

Προσπαθήστε να δείτε το πρόγραμμά σας ώστε να καταφέρετε να χαλαρώσετε για λίγες μέρες. Πολλές φορές η έλλειψη ενέργειας οφείλεται απλά στην υπερκόπωση.

Κάντε γυμναστική

Σε αντίθεση με την υπερβολική δουλειά, η γυμναστική είναι μια κούραση που πρέπει να έχουμε στη ζωή μας. Η τακτική γυμναστική όχι μόνο μειώνει το στρες, αλλά αυξάνει φυσικά τις αντοχές του οργανισμού μας, άρα και τα επίπεδα ενέργειάς μας.

Κόψτε το κάπνισμα

Αυτή η κακή συνήθεια επηρεάζει τον οργανισμό μας από κάθε πιθανή άποψη, και ρίχνει πολύ την ενέργειά μας. Χαλάει τον ύπνο, δυσκολεύει την κυκλοφορία του αίματος και μπορεί να αυξήσει το στρες – παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι καπνιστές το κάνουν ως «αντίδοτο» στο στρες.

Φτιάξτε τον ύπνο σας

Αν κοιμάστε είτε πολύ λίγο, είτε πάρα πολύ, τα επίπεδα ενέργειάς σας θα είναι πεσμένα. Επίσης, δεν λειτουργεί να «αναπληρώνετε» τον ύπνο σας τα Σαββατοκύριακα. Πρέπει να κοιμόμαστε καθημερινά 7-9 ώρες, και ιδανικά τις ίδιες ώρες.

Φάτε για να αποκτήσετε ενέργεια

Οι τροφές με περιττή ζάχαρη προκαλούν απότομες αυξομειώσεις της ενέργειάς μας. Μετά από μια μικρή «έκρηξη», μας αφήνουν πιο κουρασμένους από πριν. Προτιμήστε σύνθετους υδατάνθρακες, όπως τα δημητριακά ολικής άλεσης και τα λαχανικά με πολλές φυτικές ίνες. Οι τροφές με άλιπη πρωτεΐνη επίσης είναι πολύ καλές για ενέργεια.

Πιείτε καφέδες… έξυπνα

Ναι, ο πρωινός καφές μπορεί να βοηθήσει πολύ – ακόμα και αν για αρκετό κόσμο δεν είναι παραπάνω από θέμα αυθυποβολής. Αν το παρακάνετε, όμως, ή αν πιείτε πολλούς καφέδες μετά το μεσημέρι, το αποτέλεσμα θα είναι δύσκολος ή ταραγμένος ύπνος. Το τελικό θύμα αυτής της διαδικασίας; Η ενέργειά σας. Το ίδιο ισχύει και για άλλα ροφήματα με καφεΐνη.

Περιορίστε το αλκοόλ

Η κατάχρηση αλκοόλ έχει μόνο αρνητικές επιπτώσεις για το σώμα. Το αλκοόλ ταράζει τον ύπνο μας, ακόμα και αν φαίνεται ότι μας νυστάζει πιο εύκολα. Αν έχουμε πιει το προηγούμενο βράδυ – όπως πολλοί έχουμε βιώσει – το επόμενο πρωί δεν νιώθουμε και τόσο ξεκούραστοι. Μην ξεχνάτε όμως…

…να πίνετε πολύ νερό

Τις περισσότερες φορές, η αίσθηση ότι δεν έχουμε ενέργεια από το πουθενά έχει να κάνει με τη δίψα. Η αφυδάτωση, ακόμα και σε πολύ μικρό επίπεδο, ρίχνει πολύ την ενέργεια του οργανισμού. Φροντίστε να έχετε πάντα μαζί σας ένα μπουκαλάκι νερό.

Πηγή: pierianews.gr