Η Άνοδος του Μαρκ Ζούκερμπεργκ στη Δεύτερη Θέση του Δείκτη Δισεκατομμυριούχων

Η Άνοδος του Μαρκ Ζούκερμπεργκ στη Δεύτερη Θέση του Δείκτη Δισεκατομμυριούχων

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, διευθύνων σύμβουλος της Meta, έχει καταφέρει να ξεπεράσει τον Τζεφ Μπέζος και να καταταγεί δεύτερος πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με τον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων Bloomberg Billionaires Index. Η περιουσία του συνιδρυτή του Facebook έχει σημειώσει αύξηση 78 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2024, ενισχύοντας τη θέση του, καθώς τώρα ακολουθεί τον Έλον Μασκ της Tesla, SpaceX και Χ (πρώην Twitter) με μια διαφορά περίπου 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η πρόοδος του Ζούκερμπεργκ στον δείκτη επιβεβαιώνει την αυξανόμενη εμπιστοσύνη των επενδυτών στις επιδόσεις της Meta φέτος. Η εταιρεία έχει επενδύσει σημαντικά στην τεχνητή νοημοσύνη, γεγονός που προάγει την αποτελεσματικότητα της διαδικτυακής διαφημιστικής της πλατφόρμας και επηρεάζει θετικά τις πωλήσεις της. Η Meta υπήρξε αντιμέτωπη με σοβαρές προκλήσεις στον τομέα της διαφήμισης το 2021 λόγω μιας ενημέρωσης απορρήτου της Apple, η οποία περιορισμένη την παρακολούθηση χρηστών στο διαδίκτυο. Ωστόσο, η εταιρεία έχει αρχίσει την αντεπίθεσή της και έχει ευεργετηθεί από τις στρατηγικές ψηφιακής διαφήμισης μεγάλων κινεζικών λιανοπωλητών.

Την Πέμπτη, οι μετοχές της Meta έφτασαν σε νέο υψηλό ρεκόρ, κλείνοντας στα 582,77 δολάρια, αυξάνοντας την αξία τους κατά περίπου 68% από την αρχή της χρονιάς, όταν διαπραγματεύονταν στα 346,29 δολάρια.

Πηγή: documentonews.gr