Επίθεση με Drone Σκοτώνει Δύο Ισραηλινούς Στρατιώτες και Τραυματίζει 24 Στην Βόρεια Συρία

Επίθεση με Drone Σκοτώνει Δύο Ισραηλινούς Στρατιώτες και Τραυματίζει 24 Στην Βόρεια Συρία

Δύο στρατιώτες από το Ισραήλ σκοτώθηκαν και 24 άλλοι τραυματίστηκαν σε επίθεση με drone που εκτοξεύτηκε από το Ιράκ σε στρατιωτική βάση στα Υψίπεδα του Γκολάν, ανακοίνωσαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF). Σύμφωνα με την ανακοίνωση των IDF, δύο drones με εκρηκτικά αναχώρησαν από το Ιράκ, εκ των οποίων το ένα καταρρίφθηκε από την ισραηλινή αεράμυνα, ενώ το δεύτερο προσέβαλε τη στρατιωτική βάση, με αποτέλεσμα τους θανάτους και τους τραυματισμούς.

Ο ισραηλινός στρατός ενημέρωσε επίσης ότι έχει πλήξει πάνω από 2.000 στόχους στο νότιο Λίβανο, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτικών εγκαταστάσεων, υποδομών, και αποθηκών όπλων, από την αρχή της χερσαίας επιχείρησης κατά της Χεζμπολάχ. “Περισσότεροι από 2.000 στρατιωτικοί στόχοι επλήγησαν, συμπεριλαμβανομένων τρομοκρατών και στρατιωτικών κτιρίων,” τόνισε ο στρατός.

Περαιτέρω, ο ισραηλινός στρατός ισχυρίστηκε ότι έχει σκοτώσει 250 μαχητές της Χεζμπολάχ από την έναρξη της χερσαίας επιχείρησης. “Συνολικά, 250 τρομοκράτες της Χεζμπολάχ, συμπεριλαμβανομένων 21 διοικητών, εξοντώθηκαν σε τέσσερις ημέρες επιχειρήσεων στον νότιο Λίβανο,” δήλωσε ο στρατός σε ανακοίνωσή του.

Σημειώνεται ότι παράλληλες εξελίξεις περιλαμβάνουν αεροπορικές επιδρομές στην Υεμένη, με αναφορές από το τηλεοπτικό δίκτυο Al Masirah και κατοίκους της περιοχής για επιθέσεις στις πόλεις Σαναά και Χοντέιντα, οι οποίες βρίσκονται υπό τον έλεγχο των σιιτών ανταρτών Χούθι.

Πηγή: documentonews.gr