Ανεξέλεγκτη Κλιμάκωση Στρατιωτικών Επιθέσεων Ισραήλ και Ιράν στη Μέση Ανατολή

Ανεξέλεγκτη Κλιμάκωση Στρατιωτικών Επιθέσεων Ισραήλ και Ιράν στη Μέση Ανατολή

Σφοδρούς βομβαρδισμούς δέχθηκε τη νύχτα ο Λίβανος, ενώ νέες επιθέσεις σημειώθηκαν και στη Γάζα, με τον αριθμό των θυμάτων να ανέρχεται σε 21 από πλήγμα σε τέμενος. Στρατιωτικός αξιωματούχος του Ισραήλ δήλωσε ότι η χώρα προετοιμάζεται να απαντήσει στην πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν, επιβεβαιώνοντας φόβους για πιθανή κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή.

Η ιρανική επίθεση, η δεύτερη που σημειώνεται από τον Απρίλιο, εντείνει τις ανησυχίες για την ασφάλεια στην περιοχή, ενόψει της πρώτης επετείου της μεγάλης επίθεσης της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος, που προκάλεσε το πόλεμο στη Γάζα. Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Ντάνιελ Χαγκάρι, δήλωσε ότι η απάντηση στο Ιράν θα δοθεί όταν το Ισραήλ κρίνει ότι είναι κατάλληλη η στιγμή.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν ήδη εξοντώσει σχεδόν 440 μέλη της Χεζμπολάχ από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης στον Λίβανο. Η στρατηγική του Ισραήλ έχει μετατοπιστεί στο μέτωπο του Λιβάνου, καθώς η Χεζμπολάχ έχει αναλάβει ρόλο υποστήριξης της Χαμάς.

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί επικεντρώνονται σε περιοχές που ελέγχονται από τη Χεζμπολάχ. Μάλιστα, οι δυνάμεις του Ισραήλ σκότωσαν recently τον ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, σε επιδρομή κατά του κεντρικού αρχηγείου της οργάνωσης στη Βηρυτό.

Στις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, σύμφωνα με αναφορές, πραγματοποιήθηκε βομβαρδισμός στο νότιο προάστιο της Βηρυτού, με στόχο τον Χασέμ Σαφιεντίν, που θεωρείται υποψήφιος διάδοχος του Νασράλα.

Πηγή: documentonews.gr