Μαζικές Διαδηλώσεις Παγκοσμίως Υπέρ της Ειρήνης και της Παλαιστίνης

Μαζικές Διαδηλώσεις Παγκοσμίως Υπέρ της Ειρήνης και της Παλαιστίνης

Ογκώδεις διαδηλώσεις πραγματοποιούνται σε πολλές χώρες του κόσμου, καθώς δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαμαρτύρονται κατά του πολέμου που διεξάγει το Ισραήλ στη Γάζα και τον Λίβανο, ενώ εκφράζουν την υποστήριξή τους προς τον παλαιστινιακό λαό και την ειρήνη. Στο Παρίσι, πολλοί συγκεντρώθηκαν στην Republique Plaza φωνάζοντας «σταματήστε τη γενοκτονία» και κρατώντας παλαιστινιακές σημαίες.

Στη Ρώμη, οι διαδηλωτές, οι οποίοι αγνόησαν την απαγόρευση της τοπικής αρχής, καταγγέλλουν τις επιθέσεις και φώναξαν «Ελεύθερη Παλαιστίνη, Ελεύθερος Λίβανος». Η συγκέντρωση εξελίχθηκε σε επεισόδια, με την αστυνομία να χρησιμοποιεί δακρυγόνα για να καταστείλει τους διαδηλωτές.

Στο Λονδίνο, χιλιάδες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Russell, με διάθεση έντονα πολιτική, καθώς ορισμένοι από τους διοργανωτές είχαν δηλώσει ότι αποσκοπούσαν στο να στοχοποιήσουν μεγάλες εταιρείες που θεωρούν συνεργάτες στα «εγκλήματα του Ισραήλ». Η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη, με συγκρούσεις ανάμεσα σε υποστηρικτές του Ισραήλ και φιλοπαλαιστινίους διαδηλωτές, οδηγώντας σε αρκετές συλλήψεις.

Στη Γερμανία, στην πόλη του Αμβούργου, περίπου 950 άτομα συμμετείχαν σε ειρηνική διαδήλωση, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους με σημαίες της Παλαιστίνης και του Λιβάνου. Μικρότερες διαδηλώσεις υπέρ του Ισραήλ διεξήχθησαν χωρίς επεισόδια. Διαδηλώσεις αναμένονται και σε άλλες πόλεις, όπως η Ουάσιγκτον και η Νέα Υόρκη, καθώς και σε χώρες όπως η Δανία και η Νότια Αφρική.

Στις Φιλιππίνες, αριστεροί ακτιβιστές πάλι διαδήλωναν κοντά στην Πρεσβεία των ΗΠΑ, όπου η αστυνομία τους εμπόδιζε να πλησιάσουν. Το Σάββατο, οι μαζικές διαδηλώσεις ίσως κορυφωθούν κατά την πρώτη επέτειο από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ τη 7η Οκτωβρίου.

Πηγή: documentonews.gr