Σφοδρές Έντασεις Στα Ισραηλινό-Λιβανέζικα Σύνορα Με Συγκρούσεις Και Βομβαρδισμούς

Σφοδρές Έντασεις Στα Ισραηλινό-Λιβανέζικα Σύνορα Με Συγκρούσεις Και Βομβαρδισμούς

Οι μαχητές της Χεζμπολάχ εξαπέλυσαν έναν έντονο καταιγισμό ρουκετών εναντίον ισραηλινών θέσεων, με τον ισραηλινό στρατό να ανακοινώνει την αναχαίτιση πυραύλων εδάφους-εδάφους. Αυτή η εξέλιξη αποδεικνύει ότι η οργάνωση παραμένει εξαιρετικά μάχιμη, παρά τα συνεχόμενα πλήγματα των ισραηλινών δυνάμεων.

Το πρωί της Κυριακής, νέες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σημειώθηκαν, ενώ μια πολύ ισχυρή έκρηξη ακούστηκε στην κοιλάδα Μπεκάα, στα ανατολικά του Λιβάνου. Οι μάχες ήταν σε πλήρη εξέλιξη καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, όπως ανέφερε το αραβικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα.

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε βολές πυροβολικού κατά μήκος των συνόρων, με στόχο την απόκρουση πιθανού ισραηλινού στρατού στο έδαφός της. Στη βόρεια Ιερουσαλήμ, οι μαχητές της Χεζμπολάχ φέρονται να επιτέθηκαν σε Ισραηλινούς στρατιώτες κατά τη διάρκεια της επιχείρησής τους για την απομάκρυνση των νεκρών και των τραυματιών.

Συνεχίζονται οι μάχες και στη περιοχή Yaroun και Odaisseh του Λιβάνου, όπου οι ισραηλινές δυνάμεις προσπαθούν να καταλάβουν το δημοτικό κτίριο. Αυτές οι περιοχές αποτελούν τις μόνες στη μεθοριακή γραμμή μήκους 120 χιλιομέτρων, όπου οι Ισραηλινοί έχουν αποσπάσει κάποιου είδους έλεγχο, μετά την ήττα τους από τη Χεζμπολάχ.

Πηγή: documentonews.gr