Δολοφονία του Δημάρχου Τσιλπανσίνγκο Σοκάρει την Πολιτεία Γκερέρο

Δολοφονία του Δημάρχου Τσιλπανσίνγκο Σοκάρει την Πολιτεία Γκερέρο

Ο δήμαρχος Τσιλπανσίνγκο, Αλεχάντρο Άρκος Καταλάν, δολοφονήθηκε την Κυριακή, έξι μόλις ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 43χρονος βρέθηκε αποκεφαλισμένος, με το κεφάλι του να έχει τοποθετηθεί στη σκεπή ενός ημιφορτηγού, γεγονός που σχολιάστηκε έντονα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η κυβερνήτης της πολιτείας Γκερέρο, Σαλγκάδο, καταδίκασε κατηγορηματικά το φόνο του άτυχου δημάρχου και προσέθεσε ότι η απώλεια αυτή γεμίζει με αγανάκτηση την κοινωνία της κομητείας. Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος του αντιπολιτευόμενου κόμματος PRI, Αλεχάντρο Μορένο, επεσήμανε ότι η δολοφονία αυτή έρχεται μετά τον θάνατο του γραμματέα του δήμου, Φρανσίσκο Τάπια, μόλις τρεις ημέρες νωρίτερα, γεγονός που υπογραμμίζει την αυξανόμενη βία στην περιοχή.

Η πολιτεία Γκερέρο έχει αναδειχθεί σε μία από τις πιο επικίνδυνες για υποψηφίους και εν ενεργεία αιρετούς αξιωματούχους, καθώς και για δημοσιογράφους. Τουλάχιστον έξι υποψήφιοι για δημόσιες θέσεις δολοφονήθηκαν πριν από τις εκλογές της 2ας Ιουνίου, κάνοντάς την κατάσταση ακόμα πιο ανησυχητική.

Ο Αλεχάντρο Άρκος Καταλάν είχε κερδίσει το δήμο στις εκλογές του Ιουνίου με τη στήριξη της αντιπολιτευόμενης συμμαχίας PRI-PRD-PAN και οι χαμηλές πτυχές της πολιτικής βίας στην περιοχή προκαλούν ανησυχία για την ασφάλεια των αιρετών αξιωματούχων και των υποψηφίων.

Η κυβερνήτης και ο πρόεδρος του PRI απέφυγαν να αναφερθούν στα συγκεκριμένα στοιχεία της εγκληματικής πράξης, τα οποία επιβεβαίωσαν άλλοι ενημερωτικοί ιστότοποι. Πηγή: documentonews.gr