Κατάσταση Συναγερμού στη Φλόριντα: Ο Τυφώνας Μίλτον Πλησιάζει με Καταστροφικές Συνέπειες

Κατάσταση Συναγερμού στη Φλόριντα: Ο Τυφώνας Μίλτον Πλησιάζει με Καταστροφικές Συνέπειες

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι ΗΠΑ λόγω της επερχόμενης καταιγίδας Μίλτον, η οποία αναμένεται να πλήξει τις ακτές της Φλόριντα αργά την Τετάρτη. Ο τυφώνας, που βρίσκεται περίπου 650 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Τάμπα, έχει ανέμους που φτάνουν την ταχύτητα των 260 χιλιομέτρων/ώρα. Παρόλο που προβλέπεται να εξασθενήσει πριν φτάσει στην ξηρά, οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι θα επηρεάσει μεγαλύτερη περιοχή καθώς θα αυξηθεί σε μέγεθος.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει επισημάνει την σοβαρότητα της κατάστασης, χαρακτηρίζοντας τα γεγονότα ως “ζήτημα ζωής και θανάτου”. Προτρέπει τους κατοίκους να εκκενώσουν άμεσα την περιοχή, με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να είναι έτοιμη να προσφέρει βοήθεια πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την καταιγίδα.

Οι αρχές προειδοποιούν για θανάσιμο κίνδυνο, με τη δημάρχου της Τάμπα να εκφράζει μια δραματική έκκληση, καλώντας τους πολίτες να φύγουν το συντομότερο δυνατό, διαφορετικά να αντιμετωπίσουν σοβαρούς κινδύνους. Το Εθνικό Κέντρο Παρακολούθησης Τυφώνων έχει δηλώσει ότι ο Μίλτον κινούμενος νοτιότερα από ό,τι αναμενόταν, δείχνει πορεία προς τη Σαρασότα, ακριβώς νότια του κόλπου της Τάμπα.

Η εκκένωση έχει ήδη ξεκινήσει, με εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείπουν την περιοχή, με τους αυτοκινητόδρομους στην Τάμπα να έχουν γεμίσει από αυτοκίνητα και να δημιουργούν ουρές χιλιομέτρων. Ο κυβερνήτης Ρον ΝτεΣάντις δήλωσε ότι έχουν ετοιμαστεί δεκάδες καταφύγια για τους κατοίκους που δεν έχουν άλλη επιλογή. Στην ενημέρωση του προς τους δημοσιογράφους ανέφερε ότι οι χώροι είναι σχεδιασμένοι για να φιλοξενούν μέχρι και 10.000 άτομα και είναι καταφύγιο τελευταίας ανάγκης.

Οι ειδικοί περιγράφουν τον τυφώνα Μίλτον ως πιθανό να είναι ανάμεσα στις χειρότερες καταιγίδες που έχει αντιμετωπίσει η Φλόριντα εδώ και έναν αιώνα. «Εκκενώστε τώρα, τώρα, τώρα», επανέλαβε ο Μπάιντεν, υπογραμμίζοντας την επείγουσα ανάγκη για προετοιμασία και προστασία των πολιτών.

Πηγή: documentonews.gr