Συναγερμός στη Χάιφα λόγω εκτόξευσης ρουκετών από τη Χεζμπολάχ

Συναγερμός στη Χάιφα λόγω εκτόξευσης ρουκετών από τη Χεζμπολάχ

Στη Βόρεια Ισραήλ, τα προάστια της Χάιφα βρέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού λόγω ενός μπαράζ ρουκετών που εκτόξευσε η Χεζμπολάχ από τον Λίβανο. Σειρήνες προειδοποίησης ηχήσαν σε πολλές πόλεις του βορειοδυτικού Ισραήλ, καθώς η χώρα ετοιμάζεται να γιορτάσει το Γιομ Κιπούρ. Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, περίπου 80 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν και μέχρι το πρωί της Παρασκευής (11/10) οι εκτοξεύσεις ξεπέρασαν τις 190.

Κατά την ίδια χρονική περίοδο, αναφορές από τον ισραηλινό στρατό επιβεβαίωσαν ότι δύο μέλη της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στον Λίβανο (UNIFIL) τραυματίστηκαν, καθώς οι Ισραηλινοί στρατιώτες αντεπίδρασαν μετά την εντόπιση μιας «άμεσης απειλής» κατά των δυνάμεών τους. Ειδικότερα, μεταξύ 17:21 και 17:24, εντοπίστηκαν περίπου 80 βλήματα στον εναέριο χώρο του Ισραήλ.

Το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο 12, το οποίο είχε αναστείλει τη κανονική του ροή προγράμματος εξαιτίας της γιορτής του Γιομ Κιπούρ, επέστρεψε για να μεταδώσει έκτακτο δελτίο σχετικά με τις εξελίξεις αυτές, ενισχύοντας τις αναφορές για την απειλή που προκλήθηκε από τις εκτοξεύσεις.

Πηγή: documentonews.gr