Μαρίν Λεπέν Αντιμετωπίζει Κατηγορίες για Χρηματοδοτήσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Μαρίν Λεπέν Αντιμετωπίζει Κατηγορίες για Χρηματοδοτήσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η Μαρίν Λεπέν, η ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς, παρουσίασε την υπεράσπισή της ενώπιον δικαστηρίου στο Παρίσι, αναφορικά με την περίοδο της θητείας της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Οι κατηγορίες εναντίον της σχετίζονται με την υποτιθέμενη λήψη χρηματοδοτήσεων για ανύπαρκτους κοινοβουλευτικούς συνεργάτες. Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της τη Δευτέρα, η Λεπέν δήλωσε: «Δεν αισθάνομαι ότι έχω διαπράξει την παραμικρή παρατυπία, την παραμικρή παράνομη κίνηση».

Η υπόθεση που εξετάζεται αφορά περισσότερους από 20 κατηγορούμενους και εκτείνεται από το 2004 έως το 2016. Η κυριότερη κατηγορία είναι ότι το κόμμα της Λεπέν λάμβανε χρήματα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για συνεργάτες που στην πραγματικότητα εργάζονταν για το κόμμα. Σε περίπτωση καταδίκης, οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν ποινές κάθειρξης έως και 10 ετών, καθώς και σημαντικά πρόστιμα και απαγόρευση άσκησης δημόσιου αξιώματος.

Η Λεπέν υποστήριξε ότι ο ρόλος των κοινοβουλευτικών βοηθών παραμένει ασαφής και ότι κάθε ευρωβουλευτής καθορίζει τον τρόπο εργασίας των συνεργατών του. Επιπλέον, ανέφερε ότι οι δραστηριότητες των βοηθών μπορούν να ωφελήσουν τόσο τον ευρωβουλευτή όσο και το κόμμα. Αν και στην αρχή εμφανίστηκε ήρεμη, κατά τη διάρκεια της εξέτασης, φάνηκε να εκνευρίζεται και έριξε κάποια έγγραφα που είχε ενώπιόν της.

Πηγή: documentonews.gr