Η Πράγα Παράγει Στρατηγικές για Βελτίωση του Τουρισμού και Μείωση του Υπερτουρισμού

Η Πράγα Παράγει Στρατηγικές για Βελτίωση του Τουρισμού και Μείωση του Υπερτουρισμού

Το δημοτικό συμβούλιο της Πράγας υιοθέτησε μια απόφαση που αποσκοπεί στη βελτίωση της ποιότητας του τουρισμού και στη μείωση του υπερτουρισμού στην πόλη. Σύμφωνα με την απόφαση, απαγορεύονται οι νυχτερινές βόλτες σε παμπ που διοργανώνονται από ταξιδιωτικά γραφεία, με στόχο την προσέλκυση πιο «καλλιεργημένων» επισκεπτών.

Η τσεχική πρωτεύουσα, με πληθυσμό 1,3 εκατομμυρίων κατοίκων, είχε γίνει γνωστή για τα θορυβώδη πλήθη που προέρχονται κυρίως από τη Βρετανία και τα οποία τιμούν την κουλτούρα των «ποτού-ποτού». Επιπλέον, οι λάτρεις της μπύρας από το εξωτερικό συμβάλλουν στη διατήρηση της Τσεχίας στην κορυφή της κατάταξης με τις χώρες με τη μεγαλύτερη κατανάλωση μπύρας, που φτάνει τα 128 λίτρα ανά κάτοικο για το 2023.

Η Πράγα ακολουθεί το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών πόλεων που προσπαθούν να αναδείξουν έναν διαφορετικό τύπο τουρισμού, αποθαρρύνοντας την έλευση συγκεκριμένων ομάδων επισκεπτών. Για παράδειγμα, το Άμστερνταμ ξεκίνησε μια καμπάνια με διαφημίσεις που προειδοποιούν τους νεαρούς Βρετανούς σχετικά με τους κινδύνους της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ και ναρκωτικών. Αντίστοιχα, η Βενετία έχει περιορίσει το μέγεθος των ομάδων ξενάγησης, ενώ η Βαρκελώνη έχει ανακοινώσει περιορισμούς στην ενοικίαση διαμερισμάτων σε τουρίστες μέχρι το 2028.

Η μπύρα στην Τσεχία παραμένει μία από τις φθηνότερες επιλογές στα εστιατόρια, πολλές φορές κοστίζοντας λιγότερο από το νερό, με αποτέλεσμα να προσελκύει τους τουρίστες. Οι τοποθεσίες όπου σερβίρεται η φημισμένη τοπική μπύρα έχουν χαρακτηριστεί μνημεία από την Unesco, προσθέτοντας στη μαγεία της πόλης.

Πηγή: documentonews.gr