Επιθέσεις Ορτέγκα κατά Ισραήλ και Ουκρανίας με ιστορικές αναφορές

Επιθέσεις Ορτέγκα κατά Ισραήλ και Ουκρανίας με ιστορικές αναφορές

Ο πρόεδρος της Νικαράγουα, Ντανιέλ Ορτέγκα, προχώρησε σε σοβαρές καταγγελίες κατά του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, και του Προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αποκαλώντας τους γιους του Χίτλερ και του διαβόλου. Σε τηλεοπτική του ομιλία, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την αστυνομία της χώρας, ο Ορτέγκα κατήγγειλε την πολιτική των δύο ηγετών και επισήμανε τη στάση των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατηγορώντας τις για ιμπεριαλιστικές πρακτικές.

«Η ισραηλινή κυβέρνηση αναγνωρίζεται για την πολιτική τρόμου που ακολουθεί, και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ είναι στην ουσία ο Χίτλερ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ορτέγκα. Επιπλέον, σημείωσε ότι ο Ζελένσκι προσπαθεί να εμπλέξει το ΝΑΤΟ σε συγκρούσεις εναντίον της Ρωσίας, αναφέροντας ότι η ήττα του Χίτλερ ξεκίνησε από την επίθεσή του κατά του ρωσικού λαού.

Η Νικαράγουα, η οποία διατηρεί ιστορικούς δεσμούς με τη Μόσχα από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, έχει σταθεί από καιρό στο πλευρό των Παλαιστίνιων, αναγνωρίζοντας την παλαιστινιακή κρατική οντότητα το 1988. Πρόσφατα, η κυβέρνηση της Μανάγκουα επιβεβαίωσε τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με το Ισραήλ, χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση του Νετανιάχου φασιστική και μιλώντας για γενοκτονία.

Επιπλέον, η Νικαράγουα έχει προχωρήσει σε νομικές ενέργειες κατά της Γερμανίας στο Διεθνές Δικαστήριο (ICJ), επιδιώκοντας να σταματήσει τη γερμανική προμήθεια όπλων στο Ισραήλ, γεγονός που η ICJ απέρριψε τον Απρίλιο. Ο Ορτέγκα βρίσκεται στην εξουσία από το 2007.

Πηγή: documentonews.gr