Η Ημέρα Βοήθειας για την Ουκρανία και οι Αντιδράσεις για τη Βόρεια Κορέα

Η Ημέρα Βοήθειας για την Ουκρανία και οι Αντιδράσεις για τη Βόρεια Κορέα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 425 εκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία, το οποίο θα συμπεριλαμβάνει βλήματα αέρος-εδάφους, τεθωρακισμένα οχήματα και επιπλέον εξοπλισμό αντιαεροπορικής άμυνας. Η συζήτηση με τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εστίασε στις προσπάθειες ενίσχυσης της υποστήριξης προς το Κίεβο.

Νωρίτερα σήμερα, ο Ζελένσκι παρουσίασε το «σχέδιο νίκης» του και ζήτησε από τους συμμάχους του να τον στηρίξουν στην προσπάθειά του να τερματίσει τον πόλεμο με τη Ρωσία εντός του επόμενου έτους. Σε αυτό το πλαίσιο, θα συμμετάσχει αύριο στη σύνοδο των υπουργών Άμυνας των χωρών του ΝΑΤΟ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας δήλωσε ότι η Βόρεια Κορέα εμπλέκεται στον πόλεμο υπέρ της Ρωσίας και κατά της Ουκρανίας, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση ως σοβαρή απειλή κλιμάκωσης. «Πλησιάζουμε σε μια νέα φάση, νέες πραγματικότητες του πολέμου», τόνισε ο Άντριι Σιμπίχα κατά τη διάρκεια ενημέρωσης, καλώντας τους συμμάχους να πάρουν αποφασιστικά μέτρα.

Πηγή: documentonews.gr