Η Ναόμι Κάμπελ υπό το μικροσκόπιο έρευνας για κακοδιαχείριση στη φιλανθρωπική οργάνωση Fashion Relief

Η Ναόμι Κάμπελ υπό το μικροσκόπιο έρευνας για κακοδιαχείριση στη φιλανθρωπική οργάνωση Fashion Relief

Η έρευνα της επιτροπής φιλανθρωπικών ιδρυμάτων έχει προκαλέσει σοβαρές αποκαλύψεις σχετικά με την Ναόμι Κάμπελ και το ίδρυμα Fashion Relief. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από βρετανικά ΜΜΕ, παρατηρήθηκε ότι μόλις το 8,5% των δαπανών της φιλανθρωπικής οργάνωσης αφορούσε στην πραγματοποίηση πραγματικών φιλανθρωπικών δράσεων μεταξύ 2016 και 2022. Η έρευνα καταδεικνύει ότι τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν σε προσωπικές δαπάνες της Κάμπελ, όπως διαμονές σε πολυτελή ξενοδοχεία, επισκέψεις σε σπα, πληρωμή προσωπικής ασφάλειας και ακόμη και αγορά τσιγάρων.

Η Ναόμι Κάμπελ, που διαχειριζόταν το ίδρυμα, δήλωσε ότι δεν είχε τον έλεγχο της οργάνωσης και την είχε εμπιστευθεί σε έναν δικηγόρο, προσθέτοντας: «Ψάχνουμε να βρούμε το γιατί». Παρά τις αποκαλύψεις, υποστηρίζει ότι όλες οι ενέργειές της και τα χρήματα που αποκτά πάνε για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Οι δηλώσεις της έγιναν από το Παρίσι, λίγο πριν την απονομή ενός βραβείου από το Τάγμα Τεχνών και Γραμμάτων, κατά τη διάρκεια της οποίας φέρεται να ξέσπασε σε κλάματα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το Fashion Relief, το οποίο ιδρύθηκε το 2005 ύστερα από τον καταστροφικό τυφώνα «Κατρίνα», διεγράφη το 2024 από το σχετικό μητρώο οργανώσεων. Η ιστότοπος της οργάνωσης, παραμένει ενεργός και αναφέρει ότι είχε συγκεντρώσει πάνω από 15 εκατομμύρια δολάρια για καλό σκοπό μέσω διάφορων πρωτοβουλιών και έργων μόδας σε πολλές πόλεις, όπως η Νέα Υόρκη, ο Λονδίνο, οι Κάννες, η Μόσχα, η Βομβάη και το Νταρ Ες Σαλάμ.

Πλέον, η Ναόμι Κάμπελ καθώς και τρία ακόμη άτομα έχουν απαγορευτεί να είναι διαχειριστές της φιλανθρωπικής οργάνωσης για τα επόμενα πέντε χρόνια. Πηγή: documentonews.gr