Δυσκολία και Κρίση στα Μέτωπα της Ουκρανίας σύμφωνα με τον Ζελένσκι

Δυσκολία και Κρίση στα Μέτωπα της Ουκρανίας σύμφωνα με τον Ζελένσκι

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, περιέγραψε την κατάσταση στα μέτωπα των μαχών ως «πολύ, πολύ δύσκολη». Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, που δημοσιεύθηκε πρόσφατα, τόνισε την ανάγκη οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις να καταβάλουν τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια κατά την τρέχουσα φθινοπωρινή περίοδο.

Κατά τη διάρκεια σύσκεψης με στρατιωτικούς διοικητές, ο Ζελένσκι παραδέχθηκε ότι η κατάσταση είναι σοβαρή και πρόσθεσε: «Ό,τι μπορεί να γίνει αυτό το φθινόπωρο, όσα μπορούμε να επιτύχουμε, πρέπει να επιτευχθούν». Οι αναφορές από Ουκρανούς μπλόγκερ που παρακολουθούν την κατάσταση στον πόλεμο, ανέφεραν ότι ρωσικές δυνάμεις προχωρούν στην πόλη Βουχλεντάρ, στο νότιο τμήμα της περιφέρειας Ντονέτσκ, και ότι η ρωσική στρατιωτική προέλαση συνεχίζεται, με στόχο την κατάληψη ολόκληρης της περιοχής του Ντονμπάς, που περιλαμβάνει και τις περιφέρειες Ντονέτσκ και Λουχάνσκ.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας έχει ανακοινώσει ότι οι δυνάμεις του έχουν καταλάβει την κοινότητα Νελίπιβκα, που βρίσκεται νότια της στρατηγικής σημασίας πόλης Τορέτσκ. Οι εξελίξεις αυτές καταδεικνύουν τη συνέχιση της έντονης στρατιωτικής δραστηριότητας στην περιοχή, με τις ουκρανικές δυνάμεις να καλούνται να προσαρμοστούν στις συνθήκες που διαμορφώνονται.

Πηγή: documentonews.gr