Η Ισραηλινή Χερσαία Επίθεση στον Λίβανο και οι Διεθνείς Αντιδράσεις

Η Ισραηλινή Χερσαία Επίθεση στον Λίβανο και οι Διεθνείς Αντιδράσεις

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Washington Post αναφέρει ότι «Ισραηλινά στρατεύματα εισέρχονται στον Λίβανο». Η επιχείρηση, που περιγράφεται από τις IDF ως «περιορισμένες, τοπικές και στοχευμένες χερσαίες επιδρομές», ακολούθησε συζητήσεις μεταξύ των ΗΠΑ και του Ισραήλ σχετικά με την έκταση της επιχείρησης. Επίσης, η Wall Street Journal σημειώνει: «Το Ισραήλ ξεκινά χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο», ενημερώνοντας τις ΗΠΑ για τις περιορισμένης κλίμακας επιχειρήσεις του κατά της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο.

Στη Γερμανία, η Die Welt αναφέρει τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς στον Λίβανο σε μια ισραηλινή επίθεση, με κατοικίες στο κέντρο της Βηρυτού να γίνονται στόχοι βομβαρδισμών. Η Tagesspiegel προσθέτει ότι «η εισβολή στον Λίβανο είναι σε εξέλιξη», με το Ισραήλ να στέλνει ειδικές δυνάμεις και τη Γερμανία να αποσύρει το προσωπικό της πρεσβείας της από τη Βηρυτό.

Στη Γαλλία, η Le Figaro μεταφέρει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ενήμερες για «περιορισμένες» χερσαίες επιχειρήσεις του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ. Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε την έναρξη «περιορισμένων, τοπικών και στοχευμένων χερσαίων επιδρομών». Στη Liberation, διαβάζουμε για «ισραηλινές επιχειρήσεις στον Λίβανο» που ξεκίνησαν τρεις ημέρες μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χεζμπολάχ.

Στην Ισπανία, η El Pais αναφέρεται σε «χερσαία εισβολή του Ισραήλ στον Λίβανο μετά τον βομβαρδισμό της Βηρυτού». Η κυβέρνηση Νετανιάχου ενημέρωσε τις ΗΠΑ ότι επίκειται η είσοδος ισραηλινών στρατευμάτων στον Λίβανο. Στην Ιταλία, η Corriere della Sera γράφει: «Περιορισμένη εισβολή στον Λίβανο», αναφερόμενη στα στρατιωτικά γεγονότα.

Στη Βρετανία, ο Guardian επιβεβαιώνει ότι «το Ισραήλ έχει ξεκινήσει χερσαίες επιθέσεις κατά της Χεζμπολάχ στο Λίβανο, λένε οι ΗΠΑ», ενώ η Daily Telegraph δημοσιεύει δήλωση του Νετανιάχου που προειδοποιεί το Ιράν ότι είναι στόχος, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει περιοχή στη Μέση Ανατολή στην οποία το Ισραήλ δεν μπορεί να φτάσει.

Πηγή: documentonews.gr