“Ένιωσα το δάκτυλο να μπαίνει στο κρανίο μου. Το μάτι μου έγινε τρία κομμάτια” – Το θύμα που έχασε το δεξί του μάτι περιγράφει τις φρικτές στιγμές που έζησε.

Όρμησε σαν λυσσασμένη γάτα και του έβγαλε το μάτι γιατί θεώρησε ότι τον κοίταξε στραβά! “Γιατί με θωρείς;” του είπε και μετά από τρεις απανωτές επιθέσεις κατάφερε να του ξεριζώσει τον οφθαλμό.

Μια υπόθεση αδιανόητης βίας στα Χανιά της Κρήτης με πρωταγωνιστές έναν 24χρονο «νταή» και έναν 47χρονο οικογενειάρχη που έχασε την όραση του γιατί ο δράστης νόμισε ότι τον κοίταξε στραβά.

Το θύμα, που έχασε την όραση του από το δεξί μάτι  και οι γιατροί έκαναν 50 ράμματα για να καταφέρουν να συγκρατήσουν τον βολβό, έχει καταθέσει μήνυση εναντίον του και η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης. Μάλιστα λέει ότι αποφάσισε να κινηθεί νομικά για να μην γίνει βεντέτα.

“Γιατί με θωρείς;”

Αυτοί ήταν έξι με επτά άτομα έπεσαν πάνω μου και άρχισαν να με τραβάνε και τότε αυτός, βρήκε την ευκαιρία και μου ξανάβαλε τα δάχτυλα του μέσα στα μάτια μου. Στο δεξί το μάτι, το χτυπημένο. Εκεί στόχευε. Μετά άρχισαν πάλι να με τραβάνε και εγώ κατάφερα να ξεφύγω…”.

Ζαλισμένος και άσχημα χτυπημένος ο 47χρονος προσπαθούσε να σταθεί στα πόδια του. “Προσπάθησα να ακουμπήσω κάπου γιατί δεν έβλεπα…. Είχα καταλάβει ότι είχε γίνει ζημιά στο μάτι μου” λέει.

Όμως ο εφιάλτης δεν σταμάτησε εκεί. Όπως φαίνεται ο δράστης ήταν αποφασισμένος να συνεχίσει την επίθεση μέχρι να ξεσπάσει όλα τα βάρβαρα ένστικτα του στο θύμα.

“Τον είδα να έρχεται κατά πάνω μου με ένα σίδερο για να με αποτελειώσει. Ουσιαστικά αυτό πήγε να κάνει, να με αποτελειώσει. Όμως εγώ το κατάλαβα, έκανα πίσω και τελικά αυτός βρήκε έναν από τους δικούς του. Χτύπησε τον δικό του το κεφάλι αλλά δεν το έβαλε κάτω.

Πήγε να με ξαναχτυπήσει. Τον απέφυγα και πάλι και ξανά χτύπησε τον δικό του. Τελικά κατάφερα να του πάρω το σίδερο και να τον αφοπλίσω. Και στη συνέχεια τον έπιασα πάλι με κεφαλοκλείδωμα για να τον ηρεμήσω. Τότε ήρθαν άλλοι δύο από την παρέα του με πιάνουν, αυτός απελευθερώνεται και μου ξανά επιτίθεται”.

“Ένιωσα το δάκτυλο να μπαίνει στο κρανίο μου. Το μάτι μου έγινε τρία κομμάτια”

Αυτή όπως περιγράφει ο 47χρονος, ήταν η τρίτη φορά που πήγε να του βγάλει τα μάτια. Και τα κατάφερε.

“Τρίτη φορά στο μάτι, με τον ίδιο τρόπο. Πάει με το δάχτυλο και μου έβγαλε το μάτι. Έσκασε το μάτι μου. Έγινε τρία κομμάτια. Ένιωσα το δάχτυλο του να μπαίνει στο κρανίο μου.

Έπιασα το μάτι μου και το πίεζα για να μπει μέσα. Ο άνθρωπος αυτός είναι επικίνδυνος. Πριν γίνει το δικό μου το συμβάν, είχε πάει σε άλλο μαγαζί και είχε δαγκώσει έναν άνθρωπο στη μύτη.

Την έκανε τρία κομμάτια τη μύτη. Σε άλλη περίπτωση είχε δαγκώσει κάποιον στο φρύδι και άλλη φορά είχε μπει μέσα σε κατάστημα με ένα μαχαίρι και απειλούσε πως θα σφάξει κόσμο. Κάνει τέτοια πράγματα γιατί έχει δολοφονικές τάσεις.

Πήγα στο νοσοκομείο και ήξερα πως το μάτι μου είχε υποστεί πολύ μεγάλη ζημιά. Μόλις μπήκα μέσα οι γιατροί μου είπαν τέλος.

Τέλος δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναφτιάξει ποτέ το μάτι σου, δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναδείς. Έκανα χειρουργείο, μου βελτίωσαν την όψη όμως η όραση μου έχει χαθεί. Είναι ακόμα κόκκινο, έχει αιματώματα και φρικτούς πόνους. Οι γιατροί μου έκαναν πάνω από 30 ράμματα στην επάνω πλευρά και άλλα 20 από κάτω”.

Έκανα μήνυση για να μην γίνει βεντέτα

Ο 47χρονος,όπως λέει αποφάσισε να προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον του ανθρώπου που του ξερίζωσε τον οφθαλμό, γιατί δεν θέλει να γίνει βεντέτα.

Πιστεύει όπως λέει στις αρχές και όχι στη δίψα για εκδίκηση που ανοίγει βεντέτες και κύκλους αίματος. «Έχω υποβάλει μήνυση εναντίον του δράστη ενώ έχει κινηθεί και αυτεπάγγελτα η αστυνομία. Όμως δεν κατάφεραν να τον συλλάβουν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

Και τώρα είμαστε στο στάδιο που ολοκληρώνεται η δικογραφία και μέσα στην εβδομάδα θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα.

Αποφάσισα να μιλήσω για όλα όσα υπέστην έτσι ώστε να μη βρεθούν κι άλλοι άνθρωποι στη θέση την δική μου. Αποφάσισα να κινηθώ νομικά για να τιμωρηθεί από την δικαιοσύνη και τις αρμόδιες αρχές ο δράστης και να μην γίνει βεντέτα. Είναι μεγάλη οικογένεια μου και συγκρατώ τους δικούς μου ανθρώπους. Δεν πιστεύω στην βία πιστεύω στη δικαιοσύνη….”.

Πηγή: pierianews.gr