Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Καμπούλ καλεί τους Αμερικανούς πολίτες να εγκαταλείψουν το Αφγανιστάν το ταχύτερο δυνατό, εξαιτίας των ζητημάτων ασφάλειας που έχουν προκύψει στη χώρα, μέσω σχετικής ανακοίνωσης έκτακτης ανάγκης.

Το προσωπικό της πρεσβείας στην Καμπούλ που μπορεί να εργαστεί εξ αποστάσεως έχει ήδη εγκαταλείψει το Αφγανιστάν, σύμφωνα με σχετική εντολή του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ που εκδόθηκε στις 27 Απριλίου, καθιστώντας δύσκολη την ταχεία εξυπηρέτηση των Αμερικανών πολιτών σε περιπτώσεις ανάγκης.

“Η πρεσβεία των ΗΠΑ παροτρύνει τους Αμερικανούς πολίτες να εγκαταλείψουν το Αφγανιστάν άμεσα, με τη χρήση διαθέσιμων πτήσεων της πολιτικής αεροπορίας. Με δεδομένη την κατάσταση ασφάλειας και τη μείωση του προσωπικού, η ικανότητα της πρεσβείας να βοηθά Αμερικανούς πολίτες στο Αφγανιστάν είναι περιορισμένη, ακόμη και εντός της Καμπούλ” ανέφερε η ανακοίνωση.

Η πρεσβεία ανέφερε ότι οι Αμερικανοί πολίτες στο Αφγανιστάν μπορούν να χρησιμοποιήσουν δάνεια επαναπατρισμού, στην περίπτωση που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την αγορά των εισιτηρίων τους για επιβατικές πτήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: pierianews.gr