Το Σίδνεϊ, η πιο πολυπληθής πόλη της Αυστραλίας είναι αντιμέτωπο με σφοδρές βροχοπτώσεις εδώ και ημέρες, αναμένεται δε να συνεχίσει να πλήττεται από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και σήμερα, με συνολικό αριθμό των νεκρών σε όλο το ανατολικό τμήμα της χώρας να ανέρχεται σε 17.

Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων στο νότιο τμήμα του Κουίνσλαντ και το βόρειο τμήμα της Νέας Νότιας Ουαλίας έχουν σημειωθεί μέσα σε μόλις μία εβδομάδα βροχοπτώσεις που συνήθως καταγράφονται στη διάρκεια όλου του έτους.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ έχουν καταστραφεί σπίτια, δρόμοι και υποδομές, έχουν χαθεί ζώα εκτροφής και καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Δεκαεπτά άνθρωποι έχουν χάσει συνολικά τη ζωή τους μέχρι στιγμής.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Νέας Νότιας Ουαλίας ανακοίνωσε ότι ένα νέο σύστημα ενδέχεται να προκαλέσει περισσότερες βροχοπτώσεις στην πολιτεία, πρωτεύουσα της οποίας είναι το Σίδνεϊ, αυξάνοντας τον κίνδυνο για νέες πλημμύρες.

“Δυστυχώς είμαστε αντιμέτωποι με μερικές ακόμη ημέρες συνεχούς βροχερού καιρού με καταιγίδες, οι οποίες θα είναι αρκετά επικίνδυνες για τους κατοίκους της Νέας Νότιας Ουαλίας”, δήλωσε η μετεωρολόγος Τζέιν Γκόλντινγκ.

Στο βόρειο τμήμα της πολιτείας τα νερά του ποταμού Κλάρενς έχουν φτάσει σε επικίνδυνο ύψος, όμως η Γκόλντινγκ επεσήμανε ότι η κακοκαιρία θα υποχωρήσει μετά την Τετάρτη.

Στο μεταξύ στο Μπρίσμπεϊν, πρωτεύουσα του Κουίνσλαντ, και τις γύρω περιοχές, που επλήγησαν από σφοδρές καταιγίδες στη διάρκεια του προηγούμενου Σαββατοκύριακου με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν αρκετές χιλιάδες σπίτια, συνεχίζεται η αποκατάσταση των ζημιών.

Πηγή: pierianews.gr