Οι Διοικήσεις των αθλητικών σωματείων του Ν. Πιερίας, που αγωνίζονται στον 3ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας, εκφράζουμε την επιθυμία μας για την άμεση επιστροφή των ομάδων μας στις προπονήσεις και τη σταδιακή επανέναρξη του Πρωταθλήματος της Γ΄Εθνικής Κατηγορίας.

Αντιλαμβανόμαστε απόλυτα τη νέα πρωτόγνωρη πραγματικότητα, που αντιμετωπίζουμε, λόγω του κοροναϊού και τις ολέθριες επιπτώσεις της πανδημίας σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας και δεν παραβλέπουμε το γεγονός ότι η επιτροπή των λοιμωξιολόγων κάνει τις εισηγήσεις της με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα κάθε περιόδου. Ωστόσο, είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι ο επιπολασμός και η διασπορά του ιού στους αγωνιστικούς  χώρους και στις αθλητικές διοργανώσεις κυμαίνεται σε πολύ χαμηλά ποσοστά, καθώς η πιθανότητα μετάδοσης και διασποράς του ιού σε ανοικτούς χώρους, είναι πολύ μικρή.

Δεδομένου ότι οι αγώνες των πρωταθλημάτων της Super League 1 και Super League 2 έχουν ήδη ξεκινήσει και δεδομένου ότι η χώρα μας αποτελεί τη μοναδική εξαίρεση, πανευρωπαϊκά, που δε διεξάγεται ο ερασιτεχνικός αθλητισμός και από τις ελάχιστες εξαιρέσεις παγκοσμίως, φρονούμε ότι θα πρέπει να διεξαχθεί και το Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας, καθώς η επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους θα επιφέρει πολλαπλάσια οφέλη (για κοινωνικούς, ψυχολογικούς και οικονομικούς λόγους).

Η επανεκκίνηση αυτή, σαφώς θα πρέπει να γίνει με την τήρηση ενός αυστηρού υγειονομικού πρωτοκόλλου, που θα οριστεί από την πολιτεία, δεδομένου ότι η υγεία αποτελεί το ύψιστο αγαθό και η προστασία της πρέπει να αποτελεί πρωταρχικό μέλημα της Συντεταγμένης Πολιτείας.

Με εκτίμηση,

Οι Διοικήσεις των ομάδων (με αλφαβητική σειρά):

Α.Ε. Καρίτσας, Δίας Δίου, Εθνικός Ν. Κεραμιδίου

Πηγή: pierianews.gr