Ο «back to back» MVP του ΝΒΑ μπορεί να ήταν στεναχωρημένος για την ήττα της ομάδας του από το Μιλγουόκι, ωστόσο δεν έχασε το χιούμορ του όταν ρωτήθηκε για το γεγονός ότι έχει μειώσει φέτος τα επιθετικά φάουλ:

«Γερνάω, είμαι 26 χρονών πια. Δεν μπορώ να τρέχω με 100 μίλια την ώρα» ήταν η χαρακτηριστική του ατάκα, ενώ υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι γνωρίζει ότι πρέπει να… πατάει φρένο σε τέτοιες καταστάσεις εξηγώντας ότι μέχρι πέρυσι χρεωνόταν με 2-3 επιθετικά φάουλ σε κάθε ματς. Κάτι που δεν γίνεται φέτος: «Πέρυσι είχα μεγάλο πρόβλημα με τα φάουλ. Φέτος δεν είμαι πιο συγκεντρωμένος και έχω κατεβάσει ταχύτητα. Δεν χρεώνομαι με πολλά επιθετικά φάουλ πλέον, ενώ πέρυσι είχα 2-3 επιθετικά φάουλ σε κάθε παιχνίδι. Φέτος πάω πιο προσεκτικά» σχολίασε ο Γιάννης ο οποίος στήριξε το γεγονός αυτό στον νέο τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του.

«Ο τρόπος με τον οποίο παίζαμε πέρυσι, οι αντίπαλοι είχαν τρεις αμυντικούς μπροστά και δύο πίσω, ενώ φέτος υπάρχουν πλέον δύο αμυντικοί μπροστά, δύο στις γωνίες και ένας κάτω από το καλάθι. Και είναι πιο εύκολο για μένα».

Αναφορικά με το παιχνίδι απέδωσε τα εύσημα στην Ατλάντα λέγοντας: «Παίξαμε δύο συνεχόμενα παιχνίδια απέναντι σε δύο πολύ καλές ομάδες και σίγουρα υπάρχει κούραση, αλλά δεν αποτελεί δικαιολογία. Προσωπικά δεν ψάχνω για δικαιολογίες. Πρέπει να απονείμουμε τα εύσημα στην Ατλάντα που έκανε σπουδαία δουλειά. Επιτέθηκε σωστά, εκτέλεσε σωστά το πλάνο της σε όλο το ματς και κάθε φορά που παίρναμε διαφορές 6-8 πόντων, πάντα επέστρεφε στο παιχνίδι. Έτσι έμειναν κοντά στο σκορ και στην τελευταία περίοδο έβαλαν μεγάλα σουτ και πήραν την ευκαιρία να κερδίσουν. Δεν παίζαμε καλά, είχαμε 17 πόντους διαφορά στην δεύτερη περίοδο αλλά κάναμε πολλά φάουλ και μπόρεσαν να σκοράρουν με βολές. Όμως στο τέλος της ημέρας πρέπει να τους απονείμουμε τα εύσημα».

Και συνέχισε: «Προσπαθώ πάντα να πάρω τη σωστή απόφαση. Έχουμε ένα πλάνο το οποίο προσπαθούμε να εκτελέσουμε. Μέσα στο ματς βλέπω να γίνονται κάποια πράγματα και ανάλογα αποφασίζω. Όμως κάποιες φορές και όταν προσπαθείς να διαβάσεις πολύ το παιχνίδι, χάνεις κάποιες ευκαιρίες. Γι’ αυτό και εγώ ανάλογα τη στιγμή προσπαθώ να πάρω τη σωστή απόφαση, είτε για εμένα, είτε για τους συμπαίκτες μου.»

Πηγή: pierianews.gr