Στη σύλληψη ενός 27χρονου Σύρου, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στον ISIS, προχώρησαν σήμερα το πρωί άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 27χρονος ομολόγησε ήδη ότι έχει συμμετάσχει και σε δολοφονίες και συνελήφθη στη δομή φιλοξενίας αλλοδαπών στον Ελαιώνα Αττικής.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σε βάρος του 27χρονου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ένταξη και συμμετοχή ως μέλος στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS/DA’ESH, καθώς και για τρομοκρατικές πράξεις άμεσης συνδρομής σε ανθρωποκτονία, με δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, από κοινού και κατά συρροή.

Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνει πως ο 27χρονος εισήλθε στη χώρα μας στις 28 Μαρτίου 2018 ως πρόσφυγας, μαζί με την σύζυγό του και τα πέντε παιδιά τους και είχε αιτηθεί άσυλο, που όμως δεν του έχει χορηγηθεί ακόμα. Εξεταζόμενος σχετικά “αποδέχτηκε τις σε βάρος του αποδιδόμενες κατηγορίες”.

Ένα επεισόδιο μεταξύ αλλοδαπών, που σημειώθηκε στο Κέντρο Φιλοξενίας του Ελαιώνα, αποτέλεσε την αφορμή για την προσαγωγή του 27χρονου, που κατηγορείται ότι είναι μέλος του ISIS. Ο 27χρονος βρισκόταν από καιρό σε επιτήρηση από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ύστερα από πληροφορίες που είχαν οι ελληνικές Αρχές, στο πλαίσιο των δράσεων και συνεργασιών για την αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικίσκο της δομής εντοπίστηκαν ψηφιακά πειστήρια, τα οποία θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγές, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρουν ότι όταν οδηγήθηκε στην Αντιτρομοκρατική,  του έδειξαν ένα βίντεο από τη Συρία, όπου φαίνεται μεταξύ άλλων μαχητών του ISIS, να ποζάρουν με τις σημαίες του Ισλαμικού Κράτους και οπλισμό. Αυτό ήταν και το στοιχείο που τον “πρόδωσε” καθώς έπειτα απ’ αυτή την εξέλιξη, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, ο Σύρος φέρεται να ομολόγησε ότι πράγματι είχε ενταχθεί στον ISIS κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Συρία, καθώς και ότι ως μέλος του είχε συμμετάσχει σε δολοφονίες συλληφθέντων από τους τρομοκράτες.

Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με την δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε σε βάρος του, για ένταξη και συμμετοχή ως μέλος στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS/DA’ESH, καθώς και για τρομοκρατικές πράξεις άμεσης συνδρομής σε ανθρωποκτονία, με δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, από κοινού και κατά συρροή.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: pierianews.gr