Σε 48ωρη απεργία – σήμερα και αύριο – συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία της Λάρισας, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης που αποφασίστηκε από τα συνδικαλιστικά όργανα του κλάδου.

Το πλαίσιο περιλαμβάνεται σε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, στην οποία επισημαίνονται τα εξής:

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, προχωρά εσπευσμένα στο παραπέρα ξήλωμα του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης στη χώρα μας. Επικοινωνιακά παιχνίδια, όπως η «σύνταξη που θα βγαίνει με το πάτημα ενός κουμπιού», ο «Project Manager» που θα λειτουργήσει ως από μηχανής θεός και ιδιωτικά γραφεία που θα βγάζουν -με το αζημίωτο συντάξεις, δεν έχουν άλλον στόχο από τον εμπαιγμό και τον αποπροσανατολισμό των συνταξιούχων και των ασφαλισμένων.

Με τη στοχοποίηση των εργαζομένων στην Κοινωνική Ασφάλιση και με χαρακτηρισμούς όπως «γραφειοκράτες», η κυβέρνηση ενορχηστρώνει την ενεργοποίηση του κοινωνικού αυτοματισμού, επιρρίπτοντας πάνω τους την ευθύνη για τις εκατοντάδες χιλιάδες αιτήσεις συνταξιοδότησης που εκκρεμούν. Την ίδια στιγμή αποκρύπτει τους πραγματικούς λόγους και τις αιτίες, που οδήγησαν στη συσσώρευση αυτών των εκκρεμοτήτων, καθώς και τις ευθύνες της, αλλά και των οι προγενεστέρων, κυρίως αυτών που βρέθηκαν στην εξουσία μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης. Είμαστε βέβαιοι πως εάν αυτά τα χρόνια, το πολιτικό μας σύστημα, είχε αντιμετωπίσει με σοβαρότητα τα προβλήματα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών του e-ΕΦΚΑ, είχε απλοποιήσει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες στην έκδοση των συντάξεων, είχε προχωρήσει στην ανανέωση του απαρχαιωμένου τεχνολογικού εξοπλισμού και ταυτόχρονα, είχε δώσει λύσεις στα οργανωτικής φύσεως προβλήματα που επέφερε η πρόχειρη ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων σε έναν φορέα, τότε είναι βέβαιο ότι ΠΟΤΕ δεν θα φτάναμε στη σημερινή κατάσταση.

Αντί να γίνουν όμως όλα αυτά, που εστιάσαμε και αναδείξαμε από την πρώτη στιγμή, ο σημερινός Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων με τις εξαγγελίες του, ανοίγει -για πρώτη φορά- διάπλατα την πόρτα του e-ΕΦΚΑ σε δικηγορικά και λογιστικά γραφεία, τα οποία φυσικά έναντι αμοιβής, θα μπορούν πλέον να εκδίδουν αμφίβολης νομιμότητας οριστικές συνταξιοδοτικές αποφάσεις, έχοντας πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων συμπολιτών μας !!!

Πηγή: pierianews.gr