Αλέξης Τσίπρας και η Πολιτική Κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ: Ώρα για Παρέμβαση ή Σιωπή;

Αλέξης Τσίπρας και η Πολιτική Κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ: Ώρα για Παρέμβαση ή Σιωπή;

Θα προχωρήσουν σε διαγραφή του εκλεγμένου Προέδρου, ο οποίος έχει την υποστήριξη 150.000 πολιτών, από μια μικρή ομάδα ανθρώπων που κατέχουν θέσεις. Αντιμετωπίζουν κρίση και δεν έχουν άλλες επιλογές, καθώς χάνουν το συνέδριο, τις εκλογές και την πολιτική τους ύπαρξη. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, προγραμματίζουν διάφορες κινήσεις όπως η μομφή, η μυστική ψηφοφορία, η αναβολή του συνεδρίου και η πιθανότητα εκλογών σε μια στιγμή που θα έχει απομείνει ελάχιστος κόσμος στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η τελευταία εξέλιξη περιλαμβάνει την αναβολή του συνεδρίου λόγω έλλειψης χώρου και την απόφαση να επιλεγεί μια μικρότερη αίθουσα, ώστε να περιοριστεί η συμμετοχή και να ελεγχθούν οι διαδικασίες από συγκεκριμένους ανθρώπους. Οι ίδιοι άνθρωποι διατηρούν την υπάρχουσα Κεντρική Επιτροπή για να μπορέσουν να ελέγξουν τις διαδικασίες και να παρεμποδίσουν την εκλογή νέας Επιτροπής που θα μπορούσε να επαναφέρει τον Κασσελάκη.

Μια απόλυτη αποδοχή αυτής της υποστήριξης από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα θα σηματοδοτήσει τη διάλυση του κόμματος, καθώς φαίνεται οι ενέργειες που λαμβάνουν χώρα να είναι χορηγούμενες ή επιθυμητές από αυτόν. Η ικανότητά του να διατηρήσει την ενότητα και την αξιοπρέπεια του κόμματος τίθεται σοβαρά σε κίνδυνο, τη στιγμή που υποστηρίζεται από έναν κόσμο που πιστεύει ότι αντιπροσωπεύει το δίκαιο.

Είναι κρίσιμος χρόνος για τον Αλέξη να αποφασίσει αν θα αναγνωρίσει την κατάσταση και θα έρθει σε επαφή με τους ανθρώπους του κόμματος ή αν θα παραπλανηθεί από τις δυνάμεις που προσπαθούν να τον απομονώσουν. Αν αυτό που βλέπουμε είναι πράγματι σχέδιο του ίδιου, η συγκυρία θα αποκαλυφθεί πολύ γρήγορα.

Η σιωπή του Αλέξη μπορεί να οδηγήσει στη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αντίθετα, η παρέμβασή του μπορεί να είναι το καθοριστικό βήμα για την αποκατάσταση της εσωκομματικής δημοκρατίας και της ενότητας του κόμματος. Πηγή: documentonews.gr