Διαφορετικές προσεγγίσεις στον διάλογο των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ

Διαφορετικές προσεγγίσεις στον διάλογο των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ

Ωραία η συζήτηση στο ΠΑΣΟΚ, δεν μπορώ να πω. Εννοώ την διαδικασία, διότι οι μορφασμοί και οι αιχμές ήταν παρόντες, όπως και οι άλλες αντιπαραθέσεις μεταξύ των υποψηφίων. Ο διάλογος φυσικά φαίνεται πιο ελεύθερος μεταξύ των δύο φιναλίστα πριν τον δεύτερο γύρο, και αυτό είναι τουλάχιστον το επιδιωκόμενο.

Ασφαλώς, όλοι οι συμμετέχοντες αποδείχθηκαν σε μεγάλο βαθμό ότι μπορούν να διατηρήσουν την ενότητα, αποφεύγοντας σοβαρές επιθέσεις ο ένας στον άλλον. Αυτές οι μπηχτές δεν επηρέασαν τον πολιτικό πολιτισμό της διαδικασίας, και είναι ενδιαφέρον να σκεφτούμε πώς μπορεί να είναι το debate του ΣΥΡΙΖΑ, αν και μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικό.

Στο πλαίσιο των εξελίξεων, ο Χάρης Δούκας υπέδειξε επιθέσεις κατά του Νίκου Ανδρουλάκη, τις οποίες χαρακτήρισε ακροδεξιές. Από την άλλη πλευρά, οι δημοσιογραφικές φήμες και οι επικρίσεις είναι καθημερινό φαινόμενο και φαίνεται να χτίζουν μια έντονη ατμόσφαιρα πριν από τις εσωκομματικές εκλογές.

Ο Παύλος Πολάκης έχει ήδη εκδηλώσει την υποψηφιότητά του και άλλοι υποψήφιοι, όπως ο Σωκράτης Φάμελλος, είναι σε αναμονή. Ωστόσο, η αβεβαιότητα παραμένει ως προς το αν θα μπορέσουν να συγκεντρώσουν τις υπογραφές που απαιτούνται.

Στο μεταξύ, το κλίμα στα social media μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει να έχει διαχωριστεί και οι διαφορετικές τάσεις ενδέχεται να επηρεάσουν σοβαρά τη διαδικασία εκλογών. Η αντιπαλότητα θυμίζει κάτι από αθλητική κόντρα, με τους υποστηρικτές να κατατάσσονται σε δύο βασικά στρατόπεδα.

Πηγή: documentonews.gr