Δημοσιογραφία και Πολιτική Αλήθεια: Η Ζωτική Σημασία της Ερευνητικής Δημοσιογραφίας

Δημοσιογραφία και Πολιτική Αλήθεια: Η Ζωτική Σημασία της Ερευνητικής Δημοσιογραφίας

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, σύμφωνα με θρύλους, αντιδρώντας στην αποκάλυψη του Documento για το ψευδές πόθεν έσχες του Κυριάκου και της Μαρέβας Μητσοτάκη από τον Βαξεβάνη, εξέφρασε την εκτίμησή του για τον δημοσιογράφο, υποστηρίζοντας ότι έκανε τη δουλειά του με τιμιότητα. Ο Κωνσταντίνος εκτίμησε ότι είχε χρέος να αποκαλύψει την αλήθεια σχετικά με την ψευδή κατηγορία του ως συνεργάτη των Ναζί και να υπογραμμίσει ότι παρά τις πολιτικές διαφορές του, συνεχίζει να σέβεται τη δουλειά του δημοσιογράφου.

Αντίθετα, ο γιος του, Κυριάκος, φαίνεται να πήρε διαφορετική κατεύθυνση, προσπαθώντας να καταστείλει την ερευνητική δημοσιογραφία που τον εξαιρούσε από τη σφαίρα των προστατευμένων. Εγώ, όπως επισημαίνω, έχω διδαχθεί από τον πατέρα μου ότι οι δημοσιογράφοι που εκτελούν τη δουλειά τους αξίζουν σεβασμό, ανεξάρτητα από τις διαφωνίες μου μαζί τους. Ο Θανάσης Καρτερός, που με ενέπνευσε να μπλέξω με τη δημοσιογραφία, είναι ένας από τους ανθρώπους αυτούς.

Δε θα κρίνω όσα γράφει για το Documento και για μένα, αν και το άρθρο στο οποίο αναφέρεται έχει υπογράψει ο Άγγελος Προβολισιάνος. Ο Καρτερός γνωρίζει ότι ποτέ δεν επιχείρησα να λογοκρίνω οποιονδήποτε δημοσιογράφο. Παρ’ όλα αυτά, θα αναφερθώ σε μια παρατήρηση του Καρτερού σχετικά με τη δολοφονία χαρακτήρα του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου. Ο Καρτερός αναρωτήθηκε αν αυτή η προσέγγιση έχει σχέση με την αληθινή δημοσιογραφία που υπηρετεί τόσα χρόνια.

Ο Άγγελος Προβολισιάνος έγραψε πως η κυβέρνηση ευθύνεται για την παραγραφή του αδικήματος του Νίκου Γεωργιάδη, μια πληροφορία που είχαμε καταγράψει και στον Documento. Η αναφορά στην ιστορία των Ποινικών Κωδίκων και τις αλλαγές που προκάλεσε ο Καλογήρου αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει δολοφονία προφίλ, αλλά μια γνήσια δημοσιογραφική διερεύνηση αυτού του ζητήματος.

Η δουλειά μας είναι να ενημερώνουμε τον κόσμο, και για να θυμηθώ τον Θανάση Καρτερό: «Κωστάκη, κάθε δημοσιογράφος είναι ατίθασος κομμουνιστής χωρίς να το ξέρει γιατί τα βάζει με την εξουσία». Παραμένω λοιπόν πιστός στις αρχές του επαγγέλματός μου και στους δασκάλους μου.

Πηγή: documentonews.gr