Η Κατάλυση της Δημοκρατίας στον ΣΥΡΙΖΑ και οι Κρυφές Προδοσίες των Ηγετών του

Η Κατάλυση της Δημοκρατίας στον ΣΥΡΙΖΑ και οι Κρυφές Προδοσίες των Ηγετών του

Σήμερα, η απόφαση αποκλεισμού ενός εκλεγμένου Προέδρου από τις εκλογές του κόμματος δημιούργησε πολλές αντιδράσεις. Ο Παύλος Πιλάτος, παρά την απουσία του από την Κεντρική Επιτροπή, φρόντισε να στείλει δικούς του ανθρώπους για να διασφαλίσει την απαρτία. Μετά, είχε τους κατάλληλους να καταψηφίσουν τον αποκλεισμό του Κασσελάκη, καθώς υπήρχε πλειοψηφία από τους 87+.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει αναδειχτεί σε κεντρικό πρόσωπο αυτής της κρίσης, καθώς θεωρείται ο ηθικός αυτουργός της κατάλυσης της δημοκρατίας στον ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν εκείνος που το 2010 αποτέλεσε τον πρώτο πρωθυπουργό της Αριστεράς στην Ευρώπη, αλλά τώρα κλήθηκε να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των επιλογών του. Αποφάσισε να αναλάβει ρόλο σκιώδους ηγέτη στον εσωκομματικό πραξικόπημα, και πλέον η φωνή του συνιστά μια αδύναμη παρουσία.

Από την άλλη πλευρά, ο Ιούδας Παππάς φαίνεται πως έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία της πρότασης μομφής, αφού πρώτα είχε κάνει ό,τι περνούσε από το χέρι του για να εξασφαλίσει τη θέση του στη Κοινοβουλευτική Ομάδα. Οι πράξεις του αυτό δείχνουν μια προδοσία στην εμπιστοσύνη που του επιδείχθηκε.

Αυτό που προκαλεί επίσης έντονες αντιδράσεις είναι η συμπεριφορά της Όλγας Γεροβασίλη, η οποία, αν και φωνάζει και διαμαρτύρεται, έχει αναδειχθεί σε πολιτικό παρατράγουδο στην όλη εξέλιξη, χωρίς να συμβάλλει ουσιαστικά στην κατάσταση.

Τελικά, οι Αριστεροί πολίτες της χώρας δεν θα ξεχάσουν αυτή την ανατροπή. Η αίσθηση που επικρατεί είναι σκανδαλώδης και προκαλεί αγανάκτηση σε έναν κόσμο που προσδοκά πολιτική ηθική και σταθερότητα. Οι δημιουργημένες συνθήκες από τους εμπλεκομένους προμηνύουν απόλυτη κρίση για τη Δημοκρατία.

Πηγή: documentonews.gr