Η Πολιτική Αναστάτωση στο ΣΥΡΙΖΑ και οι Απατήσεις Γύρω από τις Διάψευσες του Τσίπρα

Η Πολιτική Αναστάτωση στο ΣΥΡΙΖΑ και οι Απατήσεις Γύρω από τις Διάψευσες του Τσίπρα

Η Λεωφόρος Αμαλίας δηλώνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν συναντήθηκε με πολιτικούς του αντιπάλους για θέματα σχετικά με την υπόθεση Novartis. Σημειώνει πως τα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν είναι ανακριβή και χωρίς σοβαρότητα. Αν και το γραφείο του Τσίπρα βρίσκεται στη Λεωφόρο Αμαλίας, οι συνεργάτες του, καθώς και αυτός, φαίνεται να αγνόησαν την ανάγκη για μια επίσημη διάψευση του συγκεκριμένου δημοσιεύματος, το οποίο υποστήριζε ότι ο πρώην πρωθυπουργός ζήτησε συγγνώμη από τον Βαγγέλη Βενιζέλο.

Υπάρχει απορία για το γιατί δεν έγινε μια δημόσια δήλωση ή ανάρτηση στα social media, προκειμένου να ξεκαθαριστεί η κατάσταση και να υπάρξει ένα χτυπητό «δεν ισχύει». Πρόκειται για σοβαρό θέμα και η απουσία συγκεκριμένης αντίδρασης προκαλεί ερωτηματικά. Στην πραγματικότητα, θα ήταν λογικό να ζητηθεί από τον Βενιζέλο να συμπράξει σε μια κοινή διάψευση, εάν πράγματι οι ισχυρισμοί ήταν ψευδείς.

Ο κόσμος δεν μπορεί να κατανοήσει την ιδέα ότι ο Τσίπρας ζήτησε συγγνώμη από τον Βενιζέλο, καθώς αυτή η σκέψη δείχνει να είναι αδιανόητη για πολλούς ψηφοφόρους του. Όλοι γνωρίζουν ότι ο Τσίπρας έχει μια συγκεκριμένη θέση στη μνήμη και τις καρδιές εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων, οι οποίοι είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους πάνω του.

Αναφορικά με τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει μια γενική αδιαφορία για τις εσωτερικές διαδικασίες και αναδεικνύεται ένα κλίμα αρκετά τοξικό. Ορισμένα στελέχη αντιμετωπίζουν στοχοποίηση, με τις αντιπαραθέσεις μεταξύ τους να θυμίζουν «μαύρες σελίδες» της ελληνικής πολιτικής ιστορίας.

Επιπλέον, η διαμάχη εντός του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί ερωτήματα σχετικά με την ικανότητα του κόμματος να διατηρήσει μια ενιαία φωνή και στρατηγική. Είναι σαφές ότι οι διενέξεις μεταξύ των μελών έχουν επίπτωση στην εικόνα και την αξιοπιστία του κόμματος στα μάτια των ψηφοφόρων, γεγονός που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο.

Πηγή: documentonews.gr