Η πολιτική αναταραχή στον ΣΕΓΑΣ και οι εκλογές του 2023: Αντιπαραθέσεις και προκλήσεις

Η πολιτική αναταραχή στον ΣΕΓΑΣ και οι εκλογές του 2023: Αντιπαραθέσεις και προκλήσεις

Η τρέχουσα εκλογική διαδικασία στον ΣΕΓΑΣ έχει προκαλέσει ενδιαφέρον, καθώς η Σοφία Σακοράφα θεωρείται το φαβορί για να επανεκλεγεί. Εν τω μεταξύ, η αξία των μεταλλίων του Μίλτου Τεντόγλου και του Εμμανουήλ Καραλή ενισχύει τη θέση της ως προεδρίνα του ΣΕΓΑΣ, ενώ δύο περιπτώσεις ντόπινγκ (Φιλτισάκου, Πόλακ) δημιουργούν ερωτηματικά για την κατάσταση του ελληνικού στίβου.

Η Νέα Δημοκρατία, σε προηγούμενη απόπειρά της να ελέγξει τον ΣΕΓΑΣ, είχε άμεση συμμετοχή από τον Λευτέρη Αυγενάκη, με βασικό πρόσωπο τον Βασίλη Οικονόμου. Ο νόμος που προτάθηκε για την εκκαθάριση των “δεινοσαύρων” του αθλητικού κινήματος είχε στόχο τον Βασίλη Σεβαστή, ο οποίος απεβίωσε λίγο πριν από τις εκλογές του 2021. Όταν ο Αυγενάκης κατάλαβε ότι μια κομματική προσέγγιση θα ήταν αναποτελεσματική, δημιούργησε ένα πιο ήπιο ψηφοδέλτιο με επικεφαλής την ολυμπιονίκη Τασούλα Κελεσίδου.

Τρία χρόνια αργότερα, οι “γαλάζιοι” εκπρόσωποι έχουν αποδυναμωθεί και ο Γιάννης Νικολάου, πρώην δημοσιογράφος με θητεία στην παγκόσμια ομοσπονδία, βρίσκεται στην κορυφή του ψηφοδελτίου που θέλει να αμφισβητήσει τη Σακοράφα. Αν και φέρει ανανεωτική προσέγγιση, οι οικονομικές σχέσεις του αδελφού του με τη Νέα Δημοκρατία δημιουργούν αμφιβολίες.

Σημειώνεται ότι η Κελεσίδου επιστρέφει στις εκλογές υποψήφια με την ομάδα της Σακοράφα, μαζί με δύο πρώην συμβούλους του Οικονόμου. Η κατάσταση συνεχώς μεταβάλλεται, αλλά η σημερινή εικόνα δείχνει ότι οι υποψήφιοι που συνδέονται με τη ΝΔ δεν έχουν τη δυναμική που είχαν κάποτε.

Πηγή: documentonews.gr