Η Υποκρισία και οι Σκηνές Για Χορό στο Βυζαντινό Μουσείο

Η Υποκρισία και οι Σκηνές Για Χορό στο Βυζαντινό Μουσείο

Όσοι πιστεύουν ότι η οικογένεια Γλύξμπουργκ προχώρησε στην καταβολή ποσού 15.000 ευρώ για τη χρήση του Βυζαντινού Μουσείου προκειμένου να χορέψει με άλλους «γαλαζοαίματους» φίλους τους, καλούνται να σκεφτούν ξανά. Η απόφαση που δημοσιεύθηκε δεν περιλάμβανε καμία αναφορά για καταβολή αυτού του ποσού πριν από τη δεξίωση, ενώ έλειπε και οποιαδήποτε αναφορά σε ΙΒΑΝ όπως απαιτείται.

Η διευθύντρια του Βυζαντινού Μουσείου, Αικ. Δελαπόρτα, παρέδωσε το Μουσείο για τη δεξίωση από την “Μεγαλειότητα βασίλισσα Άννα-Μαρία”, υπό την εντολή του Υπουργείου Πολιτισμού. Η ανακοίνωση της απόφασης έγινε σε δανέζικα και προκάλεσε αντιδράσεις, αφού η Ελλάδα δεν διαθέτει βασίλισσα.

Το υπουργείο Πολιτισμού φαίνεται να έχει δώσει προτεραιότητα στη συνομιλία με την πρώην βασιλική οικογένεια έναντι των τυπικών διαδικασιών. Εν τω μεταξύ, εστάλη ερώτηση στον Παύλο Μαρινάκη από το documentonews σχετικά με την καταβολή του ποσού των 15.000 ευρώ και την έλλειψη του ΙΒΑΝ στη σύμβαση που έχει αναρτηθεί. Η απάντηση αναφέρθηκε στην ανάγκη να απευθυνθούν στο αρμόδιο υπουργείο για διευκρινίσεις.

Πέρα από τα παραπάνω, η Λίνα Μενδώνη, η μοναδική υπουργός που παραμένει στη θέση της από τον Ιούλιο του 2019 παρά τις αντιδράσεις, ενδέχεται να αντιμετωπίσει κριτική κατά τη διάρκεια επόμενης ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Η κατάσταση αυτή αντανακλά την ουσία του επιτελικού κράτους, όπου η εξουσία θεωρείται αυτονόητη χωρίς λογοδοσία.

Αναμφίβολα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν είναι αμελητέα η έγκριση που δόθηκε για τη συναυλία μνήμης των θυμάτων των Τεμπών στο Καλλιμάρμαρο, γεγονός που μπορεί να οφείλεται στην πίεση της κοινής γνώμης.

Πηγή: documentonews.gr