Οι ανεμβολίαστοι έχουν 11 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από covid-19 σε σχέση με τους εμβολιασμένους, σύμφωνα με μεγάλη μελέτη των αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Η μελέτη εξέτασε τα κρούσματα, τις νοσηλείες και τους θανάτους από κορονοϊό σε 13 πολιτείες “και βρήκε περαιτέρω αποδείξεις για τη δύναμη του εμβολιασμού”, δήλωσε η διευθύντρια του CDC Δρ. Rochelle Walensky την Παρασκευή.

Περισσότερα από 600.000 κρούσματα covid-19 αναλύθηκαν και συσχετίστηκαν με τους εμβολιασμούς από τον Απρίλιο έως τα μέσα Ιουλίου.

Όσοι δεν είχαν εμβολιαστεί είχαν περίπου 4,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν από τον ιό, πάνω από 10 φορές περισσότερες πιθανότητες να νοσηλευτούν και 11 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από επιπλοκές της νόσου.

Προηγούμενη μελέτη του CDC που βασίστηκε σε δεδομένα από μόλις 43.127 κρούσματα covid στην κομητεία του Λος Άντζελες μεταξύ Μαΐου και Ιουλίου διαπίστωσε ότι οι ανεμβολίαστοι είχαν πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν από Covid και 29 φορές περισσότερες πιθανότητες να νοσηλευτούν με τον ιό.

Περίπου το 54% του πληθυσμού των ΗΠΑ είναι πλήρως εμβολιασμένο, σύμφωνα με τα CDC.

“Ο εμβολιασμός λειτουργεί”, δήλωσε ο Walensky. “Έχουμε τα επιστημονικά εργαλεία που χρειαζόμαστε για να γυρίσουμε σελίδα σε αυτή την πανδημία”.

Η μελέτη θα δημοσιευθεί στην επερχόμενη Εβδομαδιαία Έκθεση για τη Νοσηρότητα και τη Θνησιμότητα την Παρασκευή.

Πηγή: pierianews.gr