Αμέσως τότε οι Έλληνες βουλευτές του απάντησαν ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο και ότι η Ελλάδα καταπολεμά την τρομοκρατία. Επίσης του είπαν πως «δεν μπορείτε να μιλάτε εσείς, ότι σέβεστε την κυριαρχία εδαφών πολλών χωρών από την  στιγμή που έχετε εισβάλει στην Κύπρο και αμφισβητείτε την κυριαρχία πολλών νησιών».

Μήνυμα Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε αργά χθες το βράδυ μία συνολική απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις δείχνοντας ποια θα είναι η στάση της Αθήνας.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, μιλώντας για την κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα και τις προσωπικές επιθέσεις που δέχεται ο ίδιος από τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως «θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί.

Και οι Έλληνες πρέπει να αισθάνονται απολύτως ασφαλείς, ότι η χώρα δεν έχει απλά μία ισχυρή αποτρεπτική δυνατότητα, την οποία φροντίσαμε αυτά τα τρία χρόνια να την ενισχύσουμε έτι περαιτέρω, αλλά έχει και πολύ ισχυρούς συμμάχους και εντάσσεται σε ένα πλαίσιο χωρών που αντιλαμβάνονται ότι τα σύνορα δεν μπορούν να παραβιάζονται διά της βίας και οι διαφορές μεταξύ των κρατών πρέπει να λύνονται με μοναδικό γνώμονα και μοναδικό σημείο αναφοράς το διεθνές δίκαιο». 

Τι είπε για μία πιθανή συνάντηση με Ερντογάν

Σε ερώτηση που δέχθηκε για το αν θα δεχόταν να συναντηθεί ξανά με τον Ερντογάν, μετά το περίφημο «Μητσοτάκης γιοκ», ο πρωθυπουργός απάντησε «φυσικά» δείχνοντας ότι η Ελλάδα θέλει να κρατήσει ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών.

«Πιστεύω ότι νομοτελειακά κάποια στιγμή θα συναντηθούμε και πρέπει να συναντιόμαστε και πρέπει να συζητάμε και όπως σας είπα – και όπως είπα και στον ίδιο τον πρόεδρο Ερντογάν – πρέπει να μπορούμε να συμφωνούμε ότι διαφωνούμε, αλλά να συμφωνούμε στο πλαίσιο επίλυσης των διαφορών μας. Και επίσης, θα πρέπει να αντιλαμβανόμαστε πότε τα επιχειρήματά μας αγγίζουν πια τη σφαίρα του παραλόγου», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πάντως, ότι «διάλογο με το παράλογο δεν μπορούμε να κάνουμε. Και οι αιτιάσεις της Τουρκίας, έτσι όπως εκφράστηκαν στις τελευταίες επιστολές στον ΟΗΕ, είναι τελείως παράλογες στον βαθμό που εγείρουν ζητήματα κυριαρχίας της Ελλάδας επί των νησιών».

Αναφερόμενος στο κρεσέντο προκλήσεων από την Άγκυρα, ο κ. Μητσοτάκης έστειλε ένα μήνυμα ψυχραιμίας και νηφαλιότητας: «Έχω συναντήσει τέσσερις φορές τον Ερντογάν ως πρωθυπουργός. Έχω δει πολλές διακυμάνσεις στην τουρκική πολιτική. Είμαι αρκετά συνηθισμένος στο ευμετάβλητο της τουρκικής ρητορικής», σημείωσε  χαρακτηριστικά.

Πηγή: pierianews.gr