Ούτε η γαλοπούλα, ούτε το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Η μεγαλύτερη παράδοση των γιορτών – και μάλιστα όλων των γιορτών – είναι οι οικογενειακοί καβγάδες.

Και μπορεί οι περισσότεροι να είμαστε ικανοί να κάνουμε τα πάντα για να αποφύγουμε αυτές τις εντάσεις, όμως εσύ περιμένεις με μεγαλύτερη ανυπομονησία τις φωνές του θείου σου από ό,τι τη γαλοπούλα. Από μια άποψη, δεν έχεις κι άδικο. Στο τέλος της μέρας (ή μάλλον του δείπνου) όπως και να έχει οι τόνοι είναι καταδικασμένοι να υψωθούν. Οπότε γιατί να μην το κάνεις μια ώρα αρχύτερα;

Αν είσαι αυτής της φιλοσοφίας, έχουμε να σου προτείνουμε τέσσερα θέματα που είναι σίγουρο ότι θα πετύχουν τους δόλιους σκοπούς σου.

Απλώς ρώτησε: «Είστε εμβολιασμένοι;»

Περίμενε να στρωθεί το τραπέζι και να μοιραστούν τα πιάτα κι έπειτα θέσε την ερώτηση-φωτιά της σύγχρονης εποχής: «Το εμβόλιο το έχετε κάνει όλοι;». Με περίπου έναν στους τρεις Έλληνες να παραμένει ανεμβολίαστος, η στατιστική λέει ότι θα πετύχεις διάνα με το καλησπέρα σας. Η συνέχεια, φυσικά, εξαρτάται από την ομήγυρη. Αν είσαι τυχερός, οι συνδαιτυμόνες σου θα σου μιλήσουν για το 5G, τον Μπιλ Γκέιτς, τον έλεγχο των πληθυσμών και τους ερπετόμορφους. Αν δεν πιάσει, μπορείς να ανοίξεις την κουβέντα περί υποχρεωτικότητας. Δεν μπορεί, θα τα καταφέρεις.

Ευχήσου «χρόνια πολλά»

Εδώ τα πράγματα γίνονται πιο περίπλοκα, αφού θα πρέπει να έχεις καλέσει για δείπνο πραγματικούς μερακλήδες της νεοφυούς ελληνικής εναλλακτικής δεξιάς. Ίσως δεν έχει πέσει καν στην αντίληψή σου, αλλά στους σκοτεινούς διαδρόμους του Twitter – και σε ορισμένα προφίλ βουλευτών – έχει κάνει την εμφάνισή της η αμερικανική θεωρία συνωμοσίας για τον «Πόλεμο Ενάντια στα Χριστούγεννα». Τι (υποτίθεται ότι) είναι αυτό; Μα, φυσικά, οι σταυροφόροι της πολιτικής ορθότητας έχουν βαλθεί να καταστρέψουν τις ελληνικές παραδόσεις των γιορτών, αφαιρώντας από αυτές τον χριστιανικό χαρακτήρα τους. Ποια είναι η στρατηγική τους; Μα, φυσικά, εύχονται «Χρόνια Πολλά!» και «Καλές Διακοπές!» αντί για «Καλά Χριστούγεννα», με στόχο να μην προσβάλλουν εκείνους που είτε πιστεύουν σε κάποιον άλλο θεό, είτε είναι άθεοι. Σατανικό;

Αν όντως η παρέα σου αντιδράσει κατάλληλα σε αυτό το «τυράκι», μην προσπαθήσεις να τους εξηγήσεις ότι αυτού του είδους οι ευχές υπήρχαν πολλές – μα πάρα πολλές – δεκαετίες πριν οι κοινωνίες μας γίνουν πολυπολιτισμικές. Απλώς κάθισε άνετα και απόλαυσε την απευθείας εισαγωγή αμερικανικών ιδεοληψιών, ως βέλος στη φαρέτρα του ελληνικού εθνικισμού.

Πες: «Δεν τρώω γαλοπούλα, είμαι vegan»

… και δες το δωμάτιο να παγώνει. Δεν μιλάμε τόσο για τη γιαγιά σου που θα τρομάξει πιστεύοντας ότι κάτι έπαθες (και στη συνέχεια πιστεύοντας ότι θα πάθεις έλλειψη σιδήρου), αλλά για εκείνους που θα φροντίσουν να μοιραστούν μαζί σου την άποψή τους για ένα θέμα που δεν τους αφορά καθόλου. Θα σε ενημερώσουν αναλυτικά για τη ζημιά που θεωρούν ότι κάνεις στην υγεία σου, θα σε πληροφορήσουν ότι «δεν είσαι καλύτερος από αυτούς» απλώς και μόνο επειδή δεν τρως κρέας (άσχετα από το αν πίστευες εξ αρχής κάτι τέτοιο) και, το καλύτερο, θα επιμένουν ότι αιτία για όλη αυτή την ταραχή, είσαι εσύ που «προσπαθείς να τους επιβάλεις τον τρόπο ζωής σου». Ναι, επειδή τους είπες ότι δεν θα φας γαλοπούλα.

Ρώτησέ τους τι πιστεύουν για τις δηλώσεις Καπουτζίδη

Μπορεί να έχουν περάσει πια μερικές ημέρες, όμως οι – αυτονόητες – δηλώσεις του Γιώργου Καπουτζίδη που, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, αναρωτήθηκε «γιατί να είμαι ο άνθρωπος με τα λιγότερα δικαιώματα σε αυτή την αίθουσα», όμως τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα εξακολουθούν (δυστυχώς) να αποτελούν ακανθώδες ζήτημα. Λαμβάνοντας υπόψη τις αντιδράσεις εκείνων των ημερών, όταν το θέμα πρωταγωνιστούσε στο Twitter, σε συνδυασμό με την κατάπτυστη «απάντηση» της Αφροδίτης Λατινοπούλου, το πιθανότερο είναι ότι θα καταφέρεις να κάνεις το γεύμα σας να μυρίσει μπαρούτι.

Πηγή: pierianews.gr