Την αποφασιστικότητα της αστυνομίας να “είναι παρούσα στην αντιμετώπιση του κοροναϊού”, διαμήνυσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη, έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποίησε με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ στο Αστυνομικό Μέγαρο της πόλης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε ότι η Θεσσαλονίκη αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται, ότι οι αστυνομικοί θα είναι παρόντες σε κάθε πλατεία και περιοχή ώστε να αντιμετωπίσουν τον “επικίνδυνο εχθρό” και υπογράμμισε ότι “δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε έστω τους λίγους ανεύθυνους και ασυνείδητους που δημιουργούν τεράστια προβλήματα”.

“Θα είμαστε παρόντες σε κάθε πλατεία, σε κάθε περιοχή, σε κάθε αγορά προκειμένου να αντιμετωπίσουμε με ευθύνη και σε συνεργασία με τους πολίτες αυτό τον μεγάλο, επικίνδυνο εχθρό που έχει εμφανιστεί εδώ και λίγους μήνες στη ζωή μας”, τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Όπως σημείωσε, “η Θεσσαλονίκη αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται. Η μάσκα υψώνει τείχη στον αόρατο εχθρό. Όσοι σέβονται τον εαυτό τους, όσοι νοιάζονται για τον συμπολίτη και τον συνάνθρωπό τους, όσοι αγαπάνε την πόλη, φοράνε μάσκα” και συμπλήρωσε “Η Θεσσαλονίκη έχει σταματήσει πολλούς εχθρούς. Είναι βέβαιο ότι και τώρα μπορεί, με τις δράσεις της, την ευθύνη των πολιτών της, να αντιμετωπίσει κι αυτόν τον αόρατο εχθρό”.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης έστειλε μήνυμα, στη συνέχεια, πως η ελληνική αστυνομία “είναι παρούσα στην αντιμετώπιση του Covid. Κάνει χιλιάδες ελέγχους, διαπιστώνει επίσης χιλιάδες παραβάσεις. Δεν έχουμε καμιά διάθεση αντιδικίας με τους συμπολίτες μας αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε έστω τους λίγους ανεύθυνους και ασυνείδητους που δημιουργούν τεράστια προβλήματα παραβαίνοντας τις εντολές και τις οδηγίες των επιδημιολόγων και των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι είναι οι αρμοδιότεροι όλων να δίνουν οδηγίες”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΦΩΤΟ: seleo.gr

Πηγή: pierianews.gr