Την καταγγελία του περί βιασμού του από τον σκηνοθέτη Δημ. Λιγνάδη περιέγραψε σήμερα στο δικαστήριο, ο δεύτερος μάρτυρας, ένας νεαρός Αιγύπτιος που ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα στο στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Ο 25χρονος μάρτυρας μίλησε για τη γνωριμία, την εξέλιξη της σχέσης και τον βιασμό του, όπως είπε,  ζητώντας απόδοση δικαιοσύνης: “Το κάνω μόνο για να υπάρξει δικαιοσύνη. Δεν γίνεται ένα ακόμη άτομο να με εκμεταλλευτεί και να μην υπάρξει δικαιοσύνη” είπε φορτισμένος σε σημείο της κατάθεσής του ο μάρτυρας”.

Αναφερόμενος στον καταγγελλόμενο βιασμό του στις 24 Ιουλίου 2015 στην Επίδαυρο, υποστήριξε ότι πήγαν μαζί με έναν φίλο του και τον Λιγνάδη για διακοπές.

“Φάγαμε στο Ναύπλιο σε ένα εστιατόριο πίτσες, κάναμε βόλτα και φάγαμε και παγωτό. Μας έδειξε ο κατηγορούμενος την εκκλησία που δολοφονήθηκε ο Καποδίστριας, το κάστρο. Ήταν πολύ ωραία. Πέρναγα πολύ καλά. Ήμουν με τον κατηγορούμενο, με έναν άνθρωπο που ήμουν πολύ ερωτευμένος” είπε ο μάρτυρας και συνέχισε: “Ήταν πια μετά τις 12 τα μεσάνυχτα και γυρίσαμε στο ξενοδοχείο. Καθίσαμε και οι τρεις στη βεράντα. Ο κατηγορούμενος έβαλε τζιν. Ήμουν κουρασμένος και τους είπα: “παιδιά κλείνουν τα μάτια μου, πάω για ύπνο”. Πήγα στο δωμάτιο, ξάπλωσα και ήμουν με ένα σορτσάκι και μια μπλουζίτσα. Κοιμήθηκε μέσα σε λεπτά. Κάποια στιγμή άρχισα να νιώθω πόνο στην πλάτη, να με τραβάει προς τα πάνω ο κατηγορούμενος”.

Πρόεδρος: Ήσασταν μπρούμυτα στο κρεβάτι;

Μάρτυρας: Ναι και κατάλαβα στη μέση πόνο και τράβηγμα προς τα πάνω με δύναμη. Μου έβγαλε το σορτσάκι, εγώ ήμουν τότε 50 κιλά και ο κατηγορούμενος 30 κιλά παραπάνω από εμένα. Μου έβγαλε το σορτσάκι και άρχισε να με γλείφει. Είχα τρομάξει τόσο πολύ. Συνέχισε να με γλείφει με άφηνε κάτω με σήκωνε με έγλυφε και μετά όταν δεν ήθελε άλλο με άφησε κάτω…

Πρόεδρος. Προέβη σε κάποια άλλη πράξη στο σώμα σας;

Μάρτυρας: Αυνανίζονταν, τελείωσε πάνω μου. Ένιωθα πόνο στη μέση από τον τρόπο που με σήκωνε και με τράβαγε. Πόνος και πίσω…

Πρόεδρος: Γιατί πιστεύετε ότι σας είχε πιάσει έτσι;

Μάρτυρας: Γιατί πες μου εσύ γιατί; (Είπε στο Λιγνάδη). Για να μην μπορέσω να κουνηθώ, για να με πονέσει”.

Πρόεδρος: Του είπατε κάτι;

Μάρτυρας: Δε μπορούσα να μιλήσω, δεν υπήρχε περίπτωση να σταματήσει, ήταν σαν το ζώο πάνω μου.

Πρόεδρος: Όταν αισθανόμαστε ότι απειλούμαστε φωνάζουμε βοήθεια. Υπήρχε ο φίλος σας εκεί και άλλα διαμερίσματα, ήταν νύχτα θα μπορούσαν να ακούσουν ίσως τις διαμαρτυρίες σας…

Μάρτυρας: Το μόνο που σκεφτόμουν εκείνη τη στιγμή ήταν αυτό που μου είχε συμβεί στα πέντε μου από το θείο μου. Ακριβώς το ίδιο πράγματα, ήμουν πέντε ετών.

Πρόεδρος: Αυτό το λέτε σήμερα εδώ πρώτη φορά;

Μάρτυρας: Όχι το έχω ξαναπεί. Είχα παγώσει, ήμουν φοβισμένος, ένιωθα ότι δεν θα σταματήσει. Ήταν η πρώτη φορά που ήταν τόσο βίαιος. Μετά από αυτό σηκώθηκε, δεν ξέρω που πήγε. Αυτό διήρκησε έξι με επτά λεπτά. Είχα παγώσει και έκλαιγα και θυμόμουν τα παλιά.

Πρόεδρος: Στον Τεό είπατε κάτι εκείνο το βράδυ;

Μάρτυρας: Δεν μπορούσα να του το πω.

Πρόεδρος: Ήσασταν 17 ετών, ήταν φίλος σας, είχατε κάποιο στήριγμα…

Μάρτυρας: Ντρεπόμουν.

Πρόεδρος: Τι σκεφτόσασταν την επόμενη ημέρα;

Μάρτυρας: Ότι θέλω να φύγω, να γυρίσω σπίτι μου. Επέστρεψα με τον κατηγορούμενο και το Τεό, δεν υπήρχε άλλο μέσο να επιστρέψω. Με τον κατηγορούμενο δεν μιλάγαμε υπήρχε μια βαριά ατμόσφαιρα. Τα συναισθήματά μου για εκείνον τότε ήταν ανάμεικτα. Έλεγα δεν αξίζω τίποτα, όμως σκεφτόμουν ότι μου έλεγε πως με αγαπούσε. Ένιωθα οργή και θλίψη. Ήξερα ότι αυτό που έγινε δεν έπρεπε να γίνει. Ένιωθα στεναχώρια γιατί ένα άτομο που μου έλεγε ότι με αγαπούσε. Μετά όλα αυτά τα συναισθήματα τα πήρα και τα έβαλα στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Κάποια στιγμή θα το ξεπεράσω.

Πρόεδρος: Αφού γυρίσατε στην Αθήνα μιλάγατε με τον κατηγορούμενο; Τι σας είπε;

Μάρτυρας: Μιλάγαμε μέσω μηνυμάτων περισσότερο. Προσπαθούσα να καταλάβω τι είχε συμβεί, του είχα πετάξει μια σπόντα ήταν βαριά.

Στην αρχή της κατάθεσης του, εξιστόρησε στο δικαστήριο τη γνωριμία του με τον σκηνοθέτη, περιγράφοντας πως τον είχε ερωτευτεί. Η γνωριμία τους έγινε το 2015 σε ένα gay friendly bar στο Μοναστηράκι. “Μας είπε ο Τεο ότι θα καλέσει ένα φίλο του, μεγαλύτερο σε ηλικία αλλά πολύ cool, και πως είναι σκηνοθέτης. Εγώ ενθουσιάστηκα. Δεν τον γνώριζα τον κατηγορούμενο, δεν ασχολούμουν με το θέατρο. Εκείνος ήρθε χαμογελαστός, δεν μου φάνηκε κάτι παράξενο ή περίεργο. Δε μου φάνηκε ότι ήρθε ένας αυστηρός μεγάλος άνθρωπος, ήταν χαμογελαστός και μια χαρά” ανέφερε ο μάρτυρας.

Στη συνέχεια περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο τον προσέγγισε ο σκηνοθέτης, λέγοντάς του ότι είναι πολύ όμορφος και μπορεί να τον βοηθήσει να κάνει καριέρα στο μόντελινγκ, όπως επιθυμούσε. “Με ρώτησε με τι ασχολούμαι και του είπα μόντελινγκ. Και μου είπε “φαίνεται, είσαι πολύ όμορφος”.

Ενθουσιάστηκα εγώ. Μου είπε “θα μπορούσα να σα βοηθήσω πολύ”. Λέω μέσα μου επιτέλους βρέθηκε ένα άτομο να με βοηθήσει. Μου επιβεβαίωσε όσα πίστευα εγώ για τον εαυτό μου και ό,τι μπορούσα να κάνω” είπε ο μάρτυρας.

Πρόεδρος: Εσείς μοιραζόσασταν τις εμπειρίες σας;

Μάρτυρας: Ναι, απαντούσα, συζητούσα κι εγώ.

Πρόεδρος: Είπατε δυο φορές ότι “είχα δίκιο”. Σε τι είχατε;

Μάρτυρας: Που πίστευα ότι ήταν ο άνθρωπος που θα μου έδειχνε το μέλλον μου. Τι μπορούσα να γίνω.

Πρόεδρος: Η οικογένεια σας;

Μάρτυρας: Η οικογένεια μου είχε ψιλοκαταλάβει ότι είμαι γκει. Η μητέρα μου κορόιδευε άτομα σαν εμένα. Αλλά με αγαπάνε. Είχαμε όμως απόσταση. Δεν υπήρχε κάποιος να μου πει ότι αυτό είναι ομοφυλοφιλιία. Κανείς δεν μου είπε “αγαπάς ένα αγόρι και αυτό είναι σωστό”.

Πρόεδρος: Οι φίλοι σας ήξεραν; Γιατί ψάχνετε στήριγμα άλλου;

Μάρτυρας: Με στήριζαν οι φίλοι μου, αλλά ήθελα έναν μεγαλύτερο να μου ότι αυτό που κάνω είναι σωστό.

Πρόεδρος: Οι μεγαλύτεροι σας απέρριπταν δηλαδή;

Μάρτυρας: Ναι.

“Η σχέση του κατηγορουμένου με τον Τεο ήταν περισσότερο πατέρας και γιος, αλλά ταυτόχρονα δεν ήταν. Κάποια πράγματα πατέρας και γιος δεν τα κάνουν. Μια μέρα καθόντουσαν στον καναπέ ο Τεό, ο κατηγορούμενος κι ένας ακόμη. Ήταν χωρίς ρούχα. Μου είπε να καθίσω κι εγώ. Υπήρχε ένα κλίμα ότι θα γίνει κάτι σεξουαλικό τώρα. Εγώ ένιωθα άβολα, δεν είχα ξαναδεί τον Τεο έτσι. Είμαστε φίλοι στο σχολείο. Είπα ότι εγώ δεν θέλω να κάνω κάτι τώρα. Ήταν η πρώτη φορά που τον είδα νευριασμένο. Ψιλοτρόμαξα και βγήκαμε και καθίσαμε όλοι στο σαλόνι. Είχε βάλει μουσική, πίναμε και καπνίζαμε” περιέγραψε.

“Ο,τι αγαπάς, δεν το γ….ς”

Πρόεδρος: Μέχρι την Επίδαυρο είχατε βρεθεί πολλές φορές;

Μάρτυρας: Είχα πάει αρκετές φορές και μόνος μου, αλλά είχα σχολείο, δεν βρισκόμασταν συχνά. Δεν κοιμόμουν στο σπίτι του. Σταδιακά άρχισε να παίρνει μπροστά η σχέση μας. Άρχισε να με φιλάει, να με βάζει πάνω του, ήταν πολύ ρομαντικά. Περίπου 1-2 μήνες μετά τη γνωριμία μας.

Πρόεδρος: Σε χαϊδέματα περιοριστήκατε; Είχατε κάνει στοματικό έρωτα;

Μάρτυρας: Είχαμε κάνει σεξουαλικά και στοματικά. Εγώ σε εκείνον. Τον είχα ρωτήσει μια μέρα γιατί δεν ολοκληρώνουμε τη σχέση μας και μου είχε πει πως “ότι αγαπάς, δεν το γ…ς”.

Πρόεδρος: Όταν βγαίνατε έξω δίνατε την εικόνα ότι είστε ζευγάρι;

Μάρτυρας: Δεν το έκρυβα εγώ. Ούτε εκείνος αλλά δε φιλιόσασταν έξω. Χάδια και τέτοια.

Ο μάρτυρας περιέγραψε ότι ζήλευε τον Λιγνάδη, επειδή είχε σχέσεις με αλλά άτομα, και του είχε παραπονεθεί γι’ αυτό. Μάλιστα, εξήγησε ότι ερχόντουσαν και άλλοι ανήλικοι στο σπίτι, έκαναν σεξ και έπιναν τσιγάρα. Υποστήριξε δε, ότι μαζί με κάποια αλλά παιδιά, ήταν “τα παιδιά του Λιγνάδη”. “Αυτός μας λέγε συνέχεια τα παιδιά μου, τα παιδιά μου. Και λέγαμε κι εμείς μεταξύ μας ότι ήμασταν τα “παιδιά του Λιγνάδη” είπε ο μάρτυρας.

Πηγή: pierianews.gr