Με ενδιαφέροντα και επίκαιρα θέματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας, αλλά και την συζήτηση για τις προκλήσεις και τις προοπτικές της δημοσιογραφίας στην ελληνική περιφέρεια, πραγματοποιείται στην Τρίπολη το τριήμερο 17-19 Μαρτίου 2023, το 53ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου.

Οι θεματικές του Συνεδρίου είναι:

  1. «Προσωπικά Δεδομένα, Πνευματικά Δικαιώματα στη Δημοσιογραφία».
  2. «Ο θησαυρός της τοπικής είδησης – Η συμβολή του δημοσιογράφου των Περιφερειακών Μέσων Ενημέρωσης στην τοπική και περιφερειακή αναπτυξιακή διαδικασία»

Οι εισηγητές, ακαδημαϊκοί, επιστήμονες, ερευνητές και έγκριτοι δημοσιογράφοι, θα αναπτύξουν θέματα με ιδιαίτερα επίκαιρο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, ενώ θα υλοποιηθεί και σεμινάριο «Θέματα και εργαλεία του Ευρωπαϊκού ρεπορτάζ» με την συνεργασία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Γραφείου του Ευρωκοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Στο Συνέδριο συμμετέχουν τα μέλη της ΕΣΕΤ από ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, αλλά και δημοσιογράφοι των Περιφερειακών Μέσων Ενημέρωσης, φοιτητές δημοσιογραφικών σχολών. Όσοι και όσες ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι 14 Μαρτίου 2023, στο email: [email protected]. Για πληροφορίες – παροχές του Συνεδρίου τηλ. 6977297221.

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου,  συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τους Δήμους Τρίπολης, Γορτυνίας, Βόρειας Κυνουρίας και Μεγαλόπολης, καθώς και το Επιμελητήριο Αρκαδίας.

Πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της «ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου» και χορηγοί του συνεδρίου είναι:  «PRINCESS  Full service catering», «Are you hungry»,  «William`s eatery cafe», «Σαλαπάτας σχέδιο & επιγραφή», «Καρύδης Labelis – Αυτοκόλλητες Ετικέτες», «Topmedia Γιακουμής – Διαφημιστικές Κατασκευές – Εκτυπώσεις» και το ΚΤΕΛ Αρκαδίας.

Πηγή: pierianews.gr