Διαφορά της τάξης των 16,4 μονάδων μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στην τελευταία δημοσκόπηση της Metron Analysis, η οποία παρουσιάστηκε στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού MEGA.

Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 36,1% έναντι 19,7% του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με το Κίνημα Αλλαγής να λαμβάνει 6,4% και το ΚΚΕ 5,7%. Η “Ελληνική Λύση” του Κυριάκου Βελόπουλου καταγράφεται στο 3,6%, ενώ το ΜέΡΑ25 λαμβάνει 2,4%.

Το 49% εκφράζει θετική κρίση για την κυβέρνηση, έναντι 42%  που εκφράζει αρνητική.

Το 56% των ερωτηθέντων εκφράζει  θετική κρίση για τον πρωθυπουργό Κυριάκο  Μητσοτάκη, έναντι 37% που εκφράζει αρνητική.

Το 69% φθάνουν οι αρνητικές κρίσεις για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία  Αλέξη Τσίπρα,  έναντι 20% θετικών κρίσεων.

Ως θετική κρίνουν την πορεία της χώρας το 48% των ερωτηθέντων, το 41% την κρίνουν αρνητική, ενώ το 6% δεν έχει ξεκάθαρη άποψη.

Τα δύο τρίτα επιθυμούν να εμβολιαστούν

Το 63% των πολιτών δηλώνουν ότι επιθυμούν να εμβολιαστούν κατά του κοροναϊού, το 26% δηλώνει ότι δεν επιθυμεί να κάνει το εμβόλιο, ενώ 10% στέκονται αναποφάσιστοι για το θέμα.

Το 55% εκτιμά ότι θα επανέλθουμε στην κανονικότητα μετά το 2021, το 29% πιστεύει ότι αυτό θα συμβεί προς το τέλος του έτους, ενώ μόλις το 14% “βλέπει” την κανονικότητα να έρχεται μέσα στο τρέχον έτος.

Ως σημαντικότερο ζήτημα της χώρας αναφέρεται από το 42% η υγειονομική κρίση, ενώ από το 32% η οικονομία και από το 8% η ανεργία.

Το 64% τάσσεται υπέρ της δημιουργίας πανεπιστημιακής αστυνομίας, έναντι 31% που εμφανίζεται αντίθετο.

Πηγή: pierianews.gr