Εξελίξεις στη Βουλή για το θέμα των Τεμπών, καθώς η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημορκατίας κατέθεσε αίτημα για συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας την ερχόμενη Δευτέρα, με τη συμμετοχή όλων των υπουργών Μεταφορών και Υποδομών της τελευταίας δεκαετίας, προκειμένου να τοποθετηθούν για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών και συγκεκριμένα για την πορεία και την εξέλιξη της σύμβασης 717 για την τηλεδιοίκηση – σηματοδότηση.

Συγκεκριμένα οι βουλευτές της ΝΔ με επιστολή τους ζήτησαν να κληθούν για ακρόαση οι πρώην υπουργοί Μιχάλης Χρυσοχοϊδης (2013 – 15), Χρήστος Σπίρτζης (2015-19), Κώστας Αχ. Καραμανλής (2019 – 2023) και ο νυν υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης ο οποίος έχει αναλάβει και αρμοδιότητες του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών.

Όπως έγινε γνωστό ο Κώστας Καραμανλής επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασουλα με την οποία δήλωσε ότι είναι στη διάθεση της Επιτροπής. Ηδη τις προηγούμενες ημέρες το περιβάλλον Καραμανλή διεμήνυε ότι ο ίδιος θα τοποθετηθεί το προσεχές διάστημα, αλλά όχι την Τετάρτη (15/3) που αρχίζει η ενημέρωση από τον Γεραπετρίτη στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

Εμμέσως την παρουσία Καραμανλή στην Επιτροπή την είχε προαναγγείλει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΙ λέγοντας πως φαντάζεται ότι ο κ. Καρμανλής θα τοποθετηθεί στη Βουλή για το θέμα.

«Θεωρούμε αυτονόητο ότι όλοι οι άνθρωποι, και πρωτίστως οι πολιτικοί, που έχουν οποιοδήποτε ρόλο στην υπόθεση, οφείλουν να είναι στη διάθεση αυτών που κάνουν τις έρευνες. Την ώρα που λέμε ότι ο κ. Σπίρτζης είναι εξαφανισμένος, είναι αυτονόητο ότι και οι υπουργοί της δικής μας κυβέρνησης οφείλουν και πρέπει να μιλήσουν και είμαι προσωπικά σίγουρος ότι θα πουν αυτά που πρέπει», σημείωσε.

Ακόμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι το «μαύρο χάλι» στο οποίο βρισκόταν ο ΟΣΕ δεν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού αλλά όφειλαν να το γνωρίζουν οι πολιτικά υπεύθυνοι, εννοώντας προφανώς τον πρώην υπουργό Μεταφορών.

Σε σχέση με το εάν θα είναι υποψήφιος τελικά ο κ. Καραμανλής, ο Γιάννης Οικονόμου, σημείωσε ότι αυτή η συζήτηση δεν είναι της ώρας και το θέμα είναι ακόμα ανοιχτό. Υπενθυμίζουμε ότι τις πρώτες ημέρες της τραγωδίας σε ερώτηση για την υποψηφιότητα Καραμανλή ο κ. Οικονόμου είχε απαντήσει ότι δεν είναι στις προθέσεις της ΝΔ ή του κ. Καραμανλή να μην είναι υποψήφιος, γραμμή που ακολουθήθηκε από πολλά κυβερνητικά στελέχη τις επόμενες ημέρες, με βουλευτές ωστόσο να εκφράζουν δημοσίως τις αντιρρήσεις τους για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

«Ο πρωθυπουργός και η ΝΔ δεν θα διορίσουν βουλευτή τον κ. Καραμανλή, θα του δοθεί η δυνατότητα να κριθεί σε πολιτικό επίπεδο από τους ψηφοφόρους, από τον ελληνικό λαό», είχε πει χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Σε ότι αφορά την παρουσία του κ. Χρυσοχοΐδη, σύμφωνα με γαλάζιες πηγές κρίνεται απαραίτητη καθώς βασικό αντικείμενο είναι η εξέταση της περιβόητης σύμβασης «717» για την τηλεδιοίκηση, η οποία ξεκίνησε με δική του υπογραφή.

Πηγή: pierianews.gr