Για περισσότερες από επτά ώρες έμεινε κλειστή η Εγνατία, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη μετά το ντελαπάρισμα νταλίκας, κοντά στη γέφυρα Ανηλίου.

Το ατύχημα έγινε στις τέσσερις και μισή περίπου το απόγευμα της Δευτέρας, όταν η νταλίκα παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν με αποτέλεσμα να καταλήξει στο οδόστρωμα.

Η Πυροσβεστική απεγκλώβισε τον οδηγό του οχήματος και στη συνέχεια  στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για την απομάκρυνση της νταλίκας.

anilio ntalika

Στο ενδιάμεσο η κυκλοφορία είχε διακοπεί σε όλο το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη με τα φορτηγά και τις νταλίκες να ακινητοποιούνται από την Αστυνομία στο ύψος των Ιωαννίνων.

Στις εννέα περίπου το βράδυ και για λίγη ώρα η αστυνομία άνοιξε τη μία λωρίδα προκειμένου να αποσυμφορήσει την κατάσταση.

Στο σημείο του ατυχήματος έφτασε ειδικό γερανοφόρο όχημα προκειμένου να σηκώσει τη νταλίκα και να την οδηγήσει εκτός των λωρίδων κυκλοφορίας, το οποίο ωστόσο αντιμετώπισε προβλήματα εξ αιτίας των ισχυρών ανέμων.

Τελικά η επιχείρηση ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα όπου και αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία.

Η γέφυρα Ανηλίου Μετσόβου

Να σημειωθεί πως η εν λόγω γέφυρα είναι µία δίδυµη οδογέφυρα στο τµήµα 3.3 της Εγνατίας Οδού, δυτικά ακριβώς του Μετσόβου.

Γεφυρώνει τον ποταµό Μετσοβίτικο και το αντίστοιχο φαράγγι µεταξύ Μετσόβου και Ανηλίου, σε ένα σηµείο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους· η γέφυρα είναι ορατή και από τα δύο χωριά.

Εγνατία οδός - Γέφυρα Μετσόβου | Mapio.net

Ο φορέας µορφώνεται ως πλαίσιο, τεσσάρων ανοιγµάτων, έχει συνολικό µήκος περίπου 537 m και ύψος από τον ποταµό περίπου 150 m. Με µέγιστο άνοιγµα 235 m η γέφυρα είναι η δεύτερη µεγαλύτερη στην Ελλάδα (µετά τη γέφυρα του Ρίου 560 m) και µία από τις 15 µεγαλύτερες στον κόσµο, που κατασκευάσθηκαν µε τη µέθοδο της προβολοδόµησης

Πηγή: topontiki.gr

Πηγή: pierianews.gr