ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Ο Νίκος Ανδρουλάκης παρέδωσε αμέσως τη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, αφού ευχαρίστησε την Πρόεδρο, δήλωσε «σύμφωνα με τη λαϊκή ετυμηγορία, πιστεύω ότι δεν υπάρχει περιθώριο προγραμματικών συγκλήσεων, για αυτό επιστρέφω ως άγονη άμεσα τη διερευνητική εντολή».

«Όπως σημείωσα και το βράδυ της Κυριακής, ο ελληνικός Λαός ανέδειξε μια πολύ μεγάλη ανάγκη: να υπάρχει στον τόπο μας ισχυρή, αξιόπιστη, προοδευτική δύναμη, που να μπορεί να είναι φρουρός του Κράτους Δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων – ιδιαίτερα μετά από αυτά που περάσαμε στην πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια – να διασφαλίσει ένα κοινωνικό κράτος δημόσιας Υγείας και δημόσιας Παιδείας, που να μπορεί να μειώσει τις κοινωνικές ανισότητες, που έχουν κλιμακωθεί και, βέβαια, να υπηρετήσει ένα σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης για τους πολλούς και όχι μόνο για τους λίγους. Και σ’ αυτή την ανάγκη θα κάνω ό,τι περνάει απ’ τα χέρια μου για να ανταποκριθώ, διότι είναι πραγματικά εθνικό καθήκον να υπάρχει αυτή η ισχυρή αξιόπιστη προοδευτική δύναμη».

Απαντώντας, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου είπε: «Άρα θα περάσουμε στο επόμενο στάδιο σύμφωνα με όσα προβλέπει το Σύνταγμα και εύχομαι να έχουμε την καλύτερη λύση για τον τόπο».

Πηγή: pierianews.gr