Μία έκπληξη έκρυβε η δημοσκόπηση της Metron Analysis, ως προς τα νέα και άγνωστα στον πολύ κόσμο κόμματα, που διεκδικούν την ψήφο μας στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Tο κόμμα “NIKH”, που περιγράφεται ως “Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα”, με επικεφαλής τον Δημήτρη Νατσιό, για πρώτη φορά ανιχνεύεται σε δημοσκόπηση και, μάλιστα, με ποσοστό 1%.

Ποια είναι η “NIKH”

Όπως επισημαίνεται στην ιστοσελίδα του κόμματος “NIKH”, που έχει ως κεντρικό σύνθημα “Με σκοπό τη ΝΙΚΗ του Ελληνισμού και της Ανθρώπινης Αξιοπρέπειας” και αναφορά στον στίχο του Σεφέρη “Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό”, “η ΝΙΚΗ συνιστά μία γνήσια πατριωτική φωνή που προέρχεται από τον απλό ελληνικό λαό, αφού στις τάξεις της δεν δέχεται ως μέλη πρώην βουλευτές ή κυβερνητικούς οποιασδήποτε απόχρωσης”.

Σημειώνεται παράλληλα πως το κόμμα “βασίζεται σε ξεκάθαρες αξίες της Ρωμηοσύνης, χωρίς ‘δεξιές’ κι ‘αριστερές’ παρωπίδες ή γενικόλογους ‘πατριωτισμούς’ αμφίβολων ηθικών αξιών, κρατώντας αποστάσεις από κύκλους ιδεών ασυμβίβαστων με τις χριστιανικές ηθικές αξίες”. Ο ασπασμός της Ελληνορθόδοξης Παράδοσης ισοδυναμεί κατά βάσιν με τρία στοιχεία:

-Φιλοπατρία, αγάπη και πνεύμα θυσίας για το ελληνικό Έθνος.

-Αναγνώριση ότι στον προσδιορισμό της εθνικής μας ταυτότητας (“ὃμαιμον, ὁμόθρησκον, ὁμόγλωσσον, ὁμότροπον”) η Εκκλησία είναι τροφός του έθνους και παράγων εσωτερικής σταθερότητας και ειρήνης.

-Ασπασμός των δογμάτων της Ορθόδοξης Ανατολικής Εκκλησίας του Χριστού, όπως αυτά προκύπτουν μέσα από την Αγία Γραφή και την Ιερά Παράδοση, και όπως ερμηνεύονται από τις Οικουμενικές Συνόδους και τους Αγίους Πατέρες της Εκκλησίας.

Και αναφέρεται ότι “αντικειμενικός σκοπός της ΝΙΚΗΣ είναι η κατάργηση της κομματοκρατίας που δυναστεύει τον ελληνικό λαό εδώ και δεκαετίες.

Η ΝΙΚΗ αποκλείει, υπό οποιεσδήποτε προϋποθέσεις, τη συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, αλλά και όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα που κατέστρεψαν την πατρίδα ψηφίζοντας εθνοκτόνους νόμους, σιωπώντας απέναντι σε εθνοκτόνες πολιτικές ή καπηλευόμενα τα πατριωτικά αισθήματα του ελληνικού λαού”.

Να σημειώσουμε ότι το κόμμα αυτό, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που παραθέτει στην ιστοσελίδα του, ιδρύθηκε το 2019 με έδρα τη Θεσσαλονίκη και «πρόεδρο τον αγωνιστή δάσκαλο Δημήτρη Νατσιό”.

Με σκοπό, μάλιστα, να πάρει το “πράσινο φως” του Αρείου Πάγου, κάτι που το κατάφερε, όπως τονίζει το κόμμα, “απέφυγε να υιοθετήσει ταυτότητα, εθνικά σύμβολα ή συμπεριφορές που θα καθιστούσαν έκνομη την συμμετοχή της στις εκλογές. Απέφυγε επίσης ακροβασίες συνεργασίας με πατριωτικές πολιτικές ‘συνιστώσες’, οι οποίες θα περιελάμβαναν πολιτικές που δεν πληρούν βασικά κριτήρια των αξιών της ΝΙΚΗΣ”.

Και “πορεύεται χωρίς αντιδικίες ή φημολογίες, εστιάζοντας στη μετάδοση των θέσεων της και στη συστράτευση προσώπων από τον καλοπροαίρετο και υγιώς σκεπτόμενο ελληνικό λαό, τη ‘μαγιά’ του Μακρυγιάννη”, όπως σημειώνει.

Οι μασόνοι και τα μέλη της “NIKH”

Και για να μην υπάρξουν αμφιβολίες για τον “ορθόδοξο” χαρακτήρα του κόμματος, εξηγεί στην ιστοσελίδα της γιατί είναι ασυμβίβαστη η ιδιότητα του… μασόνου με αυτήν του μέλους της “NIKHΣ”.

Η απάντηση ξεκαθαρίζει, μεταξύ άλλων, πως “δεν γίνονται επίσης αποδεκτά ως μέλη πρόσωπα, τα οποία δεν αποδέχονται την Ελληνορθόδοξη Παράδοση ή ασπάζονται ιδέες ή πρακτικές αντίθετες με αυτήν”.

Προστίθεται, επίσης, πως “ο τεκτονισμός διαδραμάτισε κυρίαρχο ρόλο στην αποχριστιανοποίηση της Ευρώπης και κατά συνέπεια και στην απόρριψη της Εκκλησίας ως Μητέρας και Τροφού του ελληνικού έθνους”…

Ποιος είναι ο Δημήτρης Νατσιός

Πρόεδρος του κόμματος είναι ο Δ. Νατσιός και όπως αναφέρεται στο βιογραφικό του είναι Δάσκαλος και Θεολόγος με πλούσιο συγγραφικό έργο καθώς και αρθρογραφία του.

Από τα άρθρα κυριαρχούν στην θεματολογία του το Κυπριακό, αντικομουνισμός και αντιευρωπαϊσμός, επιθέσεις στα ΜΜΕ, αναφορές στην “πονεμένη και απροσκύνητη Ρωμιοσύνη”, “αυτοί με τον Κουφοντίνα, εμείς με την Μπουμπουλίνα”, κλ.π.

Πηγή: pierianews.gr