Την παράταση του lockdown έως τις 18 Ιανουαρίου ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τις εξελίξεις με την πανδημία του κοροναϊού στη χώρα μας

Όπως σημείωσε, κατόπιν της εισήγησης της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας των εμπορικών δραστηριοτήτων έως τις 18 Ιανουαρίου και αυτό το διάστημα δεν θα λειτουργήσει το λιανεμπόριο και θα παραμείνουν κλειστά κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών περιποίησης νυχιών. Παρατείνεται η απαγόρευση του κυνηγιού και του ψαρέματος. Σε ισχύ θα παραμείνουν και τα μέτρα σχετικά με τη λειτουργία των χώρων λατρείας, δηλαδή τέλεση λειτουργιών και θρησκευτικών τελετών χωρίς πιστούς. Η ατομική λατρεία είναι δυνατή, στο πλαίσιο άλλης επιτρεπόμενης μετακίνησης. Στις κηδείες επιτρέπεται η συμμετοχή πρώτου βαθμού συγγενών και έως εννέα άτομα.

Σε ό,τι αφορά στις επιχειρήσεις τόνισε πως είναι υποχρεωτική η τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό ποσοστό. Τα δικαστήρια λειτουργούν με πολύ περιορισμένες δραστηριότητες.

Σημειώνεται ότι πλέον τα μέτρα που θα ισχύουν θα ανακοινώνονται σε εβδομαδιαία βάση.

Από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου ανοίγουν τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά σχολεία, τα σχολεία ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων, όπως και οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, διευκρίνισε.

Οι ταξιδιώτες που εισέρχονται στη χώρα μας έως και την 21η Ιανουαρίου, από οποιοδήποτε κράτος της αλλοδαπής υπόκεινται σε υποχρεωτικό προληπτικό περιορισμό κατ’ οίκον ή στον τόπο προσωρινής διαμονής για επτά ημέρες, εκτός αν παραμένουν στην Ελλάδα για μικρότερο χρονικό διάστημα.

Το lockdown έχει συμβάλει στη μείωση της διασποράς στην κοινότητα, τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς και υπογράμμισε πως Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στη Βοιωτία, τη δυτική Αττική, την Κοζάνη, τη Ροδόπη και από χθες στη Χαλκιδική, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου που παρατηρείται.

.

Πηγή: pierianews.gr