Εκκένωση πολιτών από τον Λίβανο με στρατιωτικά αεροσκάφη Ιαπωνίας και Χιλής

Εκκένωση πολιτών από τον Λίβανο με στρατιωτικά αεροσκάφη Ιαπωνίας και Χιλής

Σήμερα, Τετάρτη, προσγειώθηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας τουλάχιστον ένα μεταγωγικό αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας της Ιαπωνίας, καθώς και ένα μεταγωγικό από τη Χιλή. Οι πληροφορίες προέρχονται από το documentonews.gr. Τα αεροσκάφη είναι σε ετοιμότητα για την εκκένωση πολιτών που βρίσκονται στον Λίβανο λόγω της έντασης που επικρατεί στην περιοχή εξαιτίας του πολέμου με το Ισραήλ.

Η Ιαπωνία είχε ήδη από τις 27 Σεπτεμβρίου προτρέψει τους πολίτες της να εγκαταλείψουν τον Λίβανο και ταυτόχρονα προετοίμασε στρατιωτικές πτήσεις για τον πιθανό λόγο εκκένωσης της περιοχής. Η άφιξη των μεταγωγικών αεροσκαφών σήμερα καταδεικνύει ότι οι στρατιωτικές αρχές των εμπλεκομένων χωρών ενδέχεται να προετοιμάζονται για άμεση κλιμάκωση της κατάστασης.

Η υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας, Γιόκο Καμικάβα, είχε δηλώσει στις 25 Σεπτεμβρίου ότι το Τόκιο ανησυχεί για την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ. Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη να επιδείξουν όλοι οι εμπλεκόμενοι τη μέγιστη δυνατή αυτοσυγκράτηση προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω εντάσεις, όπως ανέφερε ο ιστότοπος Japan Times. Σύμφωνα με το Kyodo News, το μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου Kawasaki C-2 θα χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά των Ιαπώνων πολιτών από τον Λίβανο.

Πηγή: documentonews.gr