Επέστρεψαν στην Κρήτη οι εθελόντριες νοσηλεύτριες που συγκίνησαν με το μεγαλείο της ψυχής τους προσφέροντας τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, στην πιο κρίσιμη καμπή του δεύτερου κύματος της πανδημίας που μαστίζει την πόλη.

Επιστροφή στα πάτρια εδάφη για έξι από τις νοσηλεύτριες της Κρήτης, οι οποίες για δύο εβδομάδες βρέθηκαν εθελοντικά στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον κοροναϊό στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης.

Ιδιαίτερα συγκινημένες εμφανίστηκαν οι νοσηλεύτριες κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου. Επί 15 ημέρες έδωσαν σκληρή μάχη μαζί με τους συναδέλφους τους στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης. Έζησαν πολύ δύσκολες καταστάσεις, βίωσαν την απώλεια συνανθρώπων μας, αλλά δε λύγισαν.

Τις νοσηλεύτριες υποδέχτηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου η διοικήτρια της Υγειονομικής περιφέρειας Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη, αλλά και στελέχη των νοσοκομείων του νησιού.

Οι έξι νοσηλεύτριες δηλώνουν έτοιμες εάν χρειαστεί να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και πάλι, όπου το απαιτήσουν οι περιστάσεις.

Πηγή: ert.gr

Πηγή: pierianews.gr