Ένα από τα παλαιότερα Fox Hunt Clubs της Σκωτίας ανακοίνωσε ότι ρίχνει αυλαία μετά από περισσότερα από 250 χρόνια λειτουργίας. Τα μέλη του Lanarkshire and Renfrewshire Foxhounds συναντώνται κάθε σαββατοκύριακο από το 1771.

Η ακόμη μεγαλύτερη αυστηροποίηση της νομοθεσίας για το κυνήγι άγριων θηραμάτων με αγέλες κυνηγόσκυλων καθιστά πλέον αδύνατο για τους λάτρεις αυτού του είδους κυνηγιού να ασκούν την αγαπημένη τους δραστηριότητα. Η νέα νομοθεσία που επικυρώθηκε από το κοινοβούλιο της Σκωτίας στις αρχές της εβδομάδας, απαγορεύει πλέον οριστικά το κυνήγι και τη δολοφονία άγριων θηλαστικών χρησιμοποιώντας αγέλες σκύλων. Παρότι προβλέπονται ορισμένες πολύ εξαιρέσεις υπό πολύ ειδικούς όρους, αυτό δεν καλύπτει τους παθιασμένους του αμφιλεγόμενου αθλήματος.

Τα μέλη του συγκεκριμένου κλαμπ αναφέρουν ότι η αυξανόμενη αστικοποίηση και η έλλειψη προσβάσιμων αγροτικών εκτάσεων μειώνει τις δυνατότητές τους για άσκηση αυτής της δραστηριότητας και καθιστά τη συντήρηση των κυνηγόσκυλων μη βιώσιμη.

Επίσημο: Tέλος για το κυνήγι της αλεπούς, μία παράδοση 250 ετών - Αγαπημένο σπορ και του Παύλου

Στην ομάδα του κλαμπ στο Facebook, τα μέλη ευχαρίστησαν “όλους τους αγρότες και τους γαιοκτήμονες που μας επέτρεψαν να διερχόμαστε και να κυνηγάμε στη γη τους όλα αυτά τα χρόνια”.

Και φυσικά δεν ξέχασαν τα αγαπημένα τους σκυλιά: “Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τα υπέροχα κυνηγόσκυλα μας, τα φροντίζουμε με μεγάλη αγάπη και αγάπη, συχνά καλύτερα από ό,τι φροντίζουμε εμάς τους ίδιους”.

Το κυνήγι της αλεπούς

Τι είναι το κυνήγι της αλεπούς – Ένα αμφιλεγόμενο άθλημα

Το κυνήγι της αλεπούς είναι μια δραστηριότητα που περιλαμβάνει τον εντοπισμό, την καταδίωξη και, εάν πιαστεί, τη θανάτωση μιας αλεπούς, παραδοσιακά μιας κόκκινης αλεπούς, από εκπαιδευμένα κυνηγόσκυλα με κυνηγούν αποκλειστικά με τη μυρωδιά.

Το κυνήγι της αλεπούς

Στους ανθρώπους που τα συνοδεύουν, έφιπποί ή πεζή, δεν επιτρέπεται η χρήση όπλων.

Για τους οικολόγους στη Σκωτία αλλά και όλη τη Βρετανία γενικότερα, η απόφαση συνιστά μια σημαντική νίκη καθώς εδώ και πολλά χρόνια έκαναν προσπάθειες να μπει τέλος στο αμφιλεγόμενο σπορ.

Αγαπημένο σπορ του Παύλου και της οικογένειάς του

Όπως είχε αποκαλύψει η ίδια η Μαρί Σαντάλ προ τριετίας, είχαν περάσει τα Χριστούγεννα κάνοντας κυνήγι της αλεπούς.

Δείτε εδώ πώς είχαν περάσει τα Χριστούγεννα του 2019 ο Παύλος, η Μαρί-Σαντάλ και τα παιδιά τους κάνοντας κυνήγι της αλεπούς.

Πηγή: pierianews.gr