Έντονες είναι οι αντιδράσεις των οδοντιάτρων ύστερα από τις νέες οδηγίες που δημοσιεύτηκαν την περασμένη εβδομάδα στην Εφημερίδα τη Κυβερνήσεως για τον περιορισμό της πανδημίας του κοροναϊού.
Σύμφωνα με το τελευταίο ΦΕΚ, από σήμερα, όσοι θέλουν να επισκεφθούν οδοντίατρο και είναι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να κάνουν μοριακό τεστ, ενώ ακόμα και όσοι έχουν εμβολιαστεί, θα πρέπει έχουν κάνει rapid test.
Ο Βασίλης Σταθόπουλος, μέλος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής μίλησε στην ΕΡΤ για τα νέα μέτρα κατά του κοροναϊού που ισχύουν από σήμερα και σημείωσε πως οι οδοντίατροι είναι αγανακτισμένοι: “Δεν υπάρχουν αντιδράσεις, υπάρχει διάχυτη αγανάκτηση. Γιατί δεν μπορείς σε ένα οδοντιατρείο το οποίο έχει γίνει ‘φρούριο’ να το διαχειρίζεσαι όπως ένα άλλο μέρος στο οποίο συχνάζουν πολίτες χωρίς μάσκες. Οι οδηγίες προς τα μέλη μας είναι πάρα πολύ σαφείς. Δεν θα ταυτιστούν, για παράδειγμα, δύο ραντεβού.”
Πηγή: pierianews.gr