Επίθεση με μαχαίρι δέχθηκε η 12χρονη από τα Σεπόλια που είχε πέσει θύμα μαστροπείας του Ηλία Μίχου.

Η 12χρονη μαζί με τον αδελφό της μένει στο σπίτι της θείας της η οποία ανέφερε ότι :

«Είναι χτυπημένο στο χέρι με μαχαίρι. Είχαμε και με τον μικρό το Σάββατο έναν εκφοβισμό. Μας σπάσανε το τζάμι με κοτρόνα και ήταν ένας πίσω από ένα δέντρο. Έχουμε 5-6 περιστατικά μετά την τελευταία κατάθεση» λέει η θεία της 12χρονης, μιλώντας στο Star.

Το χρονικό της επίθεσης

Η ανήλικη βρισκόταν μόνη της στο σπίτι της θείας της, όπου διαμένει, όταν ο άγνωστος δράστης επιχείρησε να εισέλθει στο χώρο.

Ο άνδρας είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του και την απείλησε, ενώ όταν η 12χρονη τον απώθησε, εκείνος την μαχαίρωσε στο χέρι.

Απειλών… συνέχεια

Όπως ανέφερε η δικηγόρος της οικογένειας, Ασπασία Ταραχοπούλου μιλώντας στο in, δεν ήταν οι πρώτη φορά που η οικογένεια βρέθηκε στο στόχαστρο απειλών.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο, πριν από δύο μέρες ο μικρός της αδελφός της 12χρονης βρισκόταν στην είσοδο του σπιτιού, όταν ένας άγνωστος σταμάτησε μπροστά του και του έκανε τη χαρακτηριστική χειρονομία με το δάχτυλο στο στόμα, «μη μιλάς», προτού εξαφανιστεί.

Για το λόγο αυτό, οι δικηγόροι της οικογένειας ζητούν από τις Αρχές να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των παιδιών.

«Καλούμε τις Αρχές να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των παιδιών και καθιστούμε υπεύθυνους όλους τους θεσμικά και πολιτικά αρμόδιους για οτιδήποτε συμβεί στα παιδιά!» αναφέρουν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή τους.

Λύτρας: Ξεκάθαρη απειλή, είναι το τρίτο περιστατικό

Ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης, υπογράμμισε ότι δεν είναι το μοναδικό περιστατικό με στόχο την ανήλικη και την οικογένειά της, ενώ σημείωσε ότι πρόκειται για ξεκάθαρη απειλή εναντίον της.

Μιλώντας στο Live News, ο κ. Λύτρας αναφέρθηκε σε άλλα δύο περιστατικά που έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες.

«Πριν κάποιες μέρες, άγνωστος πέταξε πετρά στο παράθυρο της 12χρονης με αποτέλεσμα να σπάσει όλη την τζαμαρία. Το Σάββατο που πέρασε, άγνωστος έπιασε τον αδερφό της τη12χρονης στο σημείο που διαμένει, κάνοντας χαρακτηριστική κίνηση βάζοντας το δάχτυλο στο στόμα κάνοντας «μη μιλάς»».

«Ξεκάθαρη απειλή, κάποιοι ή δε θέλουν να συνεχίσει να δίνει καταθέσεις ή θέλουν αυτοί που ήδη βρίσκονται στη φυλακή να φοβίσουν τη μητέρα», υπογράμμισε ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης.

Το παιδί, αμέσως μετά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων για το περιστατικό.

«Προσπάθειες εκφοβισμού της ανήλικης κόρης μου»

Μέσω του κ. Λύτρα, η μητέρα της 12χρονης, η οποία βρίσκεται προφυλακισμένη για την υπόθεση των βιασμών και της μαστροπείας στα Σεπόλια, υποστήριξε ότι όσα έχουν συμβεί δεν είναι τυχαία, αλλά συνιστούν μια προσπάθεια εκφοβισμού της 12χρονης.

«Σήμερα η κόρη μου (η οποία έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον Ηλία Μίχο και άλλους δράστες δέχθηκε επίθεση στο σπίτι όπου διαμένει με τη θεία της και τον αδελφό της από άγνωστο άνδρα, ο οποίος αφού παραβίασε την πόρτα, εισήλθε εντός της οικίας, της πρόταξε μαχαίρι, την τραυμάτισε στο χέρι και τράπηκε σε φυγή» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Το περιστατικό αυτό δεν είναι το πρώτο που συμβαίνει σε βάρος της κόρης μου, αλλά ακόμη και πριν δύο εβδομάδες άγνωστα άτομα πέταξαν πέτρες στο παράθυρο του δωματίου της, με αποτέλεσμα να σπάσει ολόκληρη η τζαμαρία».

«Επίσης, το Σάββατο, 1-4-2023, άγνωστος άνδρας πλησίασε και τον δεκάχρονο γιο μου και αδελφό της μόλις βγήκε από την οικία που διαμένουν και του έκανε απειλητική χειρονομία, δείχνοντάς του να μην μιλήσει, μήνυμα το οποίο, προφανώς, προοριζόταν να το μεταφέρει στην αδελφή του» πρόσθεσε.

«Όλα αυτά τα συμβάντα, προφανώς δεν συνιστούν τυχαία γεγονότα, αλλά αποτελούν προσπάθειες εκφοβισμού της ανήλικης κόρης μου, για να σταματήσει «να μιλάει» σχετικά με όσα βίωσε. Ηδη δε για το σύνολο των ανωτέρω έχει υποβληθεί μήνυση κατά παντός υπευθύνου και ζητείται η άμεση συνδρομή των αρμόδιων αρχών, ώστε να συλληφθούν ο/οι δράστες, ώστε να προστατευθεί η κόρη μου και η οικογένειά μου. Θέλω να καταστεί σαφές ότι, οποιαδήποτε προσπάθεια εκφοβισμού μας θα αποβεί άκαρπη, η αλήθεια θα λάμψει και όλοι όσοι έχουν κακοποιήσει την ανήλικη κόρη μου θα λογοδοτήσουν ενώπιον των Αρχών» σημειώνει η Χ.Β δια του πληρεξούσιου δικηγόρου της Απόστολου Λύτρα.

Πηγή: pierianews.gr