Χαμογελαστός και ευδιάθετος στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση μετά τη διάγνωσή του με καρκίνο ο βασιλιάς Κάρολος.

Ο βασιλιάς Κάρολος είχε στο πλευρό του τη βασίλισσα Καμίλα καθώς εμφανίστηκε νέος προστάτης του Cancer Research UK, όπου συνάντησαν το προσωπικό και τους ασθενείς στο κέντρο θεραπείας καρκίνου.

Ο βασιλιάς Κάρολος φαινόταν πανευτυχής που επέστρεψε στα δημόσια καθήκοντά του για πρώτη φορά μετά τη διάγνωση με καρκίνο. Έφτασε χαμογελαστός και χαιρετούσε τον κόσμο καθώς έφτασε στο νοσοκομείο του Λονδίνου.

Ο Κάρολος, που εξακολουθεί να υποβάλλεται σε θεραπεία, επισκέφθηκε το κέντρο καρκίνου του University College Hospital Macmillan το πρωί με τη σύζυγό του Καμίλα και συνάντησε ασθενείς και το προσωπικό με τον νέο του ρόλο ως προστάτη της φιλανθρωπικής οργάνωσης.

Η δέσμευση του βασιλιά Καρόλου

Ο βασιλιάς Κάρολος επιθυμεί η εναρκτήρια δέσμευσή του θα αυξήσει την ευαισθητοποίηση για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης.

Ο 75χρονος μονάρχης ελπίζει επίσης ότι το ταξίδι μπορεί να αναδείξει κάποια από την καινοτόμο έρευνα που υποστηρίζεται από το Cancer Research UK, που πραγματοποιείται στο νοσοκομείο.

Σήμερα μπορεί να ανακοινωθεί πως ο βασιλιάς Κάρολος συμφώνησε να γίνει ο νέος προστάτης του Cancer Research UK, φέρνοντας τη δική του συνεχή εμπειρία στη θέση.

Το νοσοκομείο δεν επιλέχθηκε επειδή έχει σχέση με τη θεραπεία του βασιλιά Καρόλου ή τη μορφή καρκίνου από την οποία πάσχει, πληροφορίες που δεν έχουν ακόμα δημοσιοποιηθεί από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Το κέντρο παρέχει εγκαταστάσεις για τη διάγνωση και τη θεραπεία ενός φάσμαστος καρκινικών και μη καταστάσεων, ενώ παράλληλα υποστηρίζει ασθενείς και τις οικογένειές τους.

Ο βασιλιάς Κάρολος με την Καμίλα

Ο βασιλιάς Κάρολος με την Καμίλα

Πηγή: pierianews.gr