Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται δύο μεγάλα πύρινα μέτωπα, το ένα στα Μέγαρα και το δεύτερο στη Σαλαμίνα. Η φωτιά στα Μέγαρα εκδηλώθηκε στην περιοχή Βενίζα στις 13:41 και λόγω της έκτασής της, δόθηκε εντολή για άμεση εκκένωση των οικισμών Ζάχουλη και Παπαγιαννέικα.

Στη Σαλαμίνα, λίγο μετά τις 20:30 είναι ένα πλέον το πύρινο μέτωπο και συγκριμένα στον λόφο Πατρίς. Το 112 ενεργοποιήθηκε δύο φορές, ενώ δόθηκε εντολή εκκένωσης του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η εικόνα πλέον είναι καλύτερη και επιχειρούν 14 πυροσβέστες με επτά οχήματα, ενώ από Πειραιά έχουν μεταφερθεί πέντε πυροσβέστες, με πέντε οχήματα. Από αέρος συνδράμουν έξι αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Πεντέλη, Ντράφι, Διώνη, Παλλήνη και Ανθούσα μετρούν τις πληγές τους

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, πλέον η φωτιά είναι σε ύφεση και δεν υπάρχουν ενεργές εστίες. Παρόλα αυτά, στο παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, υπό το φόβο των αναζωπυρώσεων λόγω των ισχυρών ανέμων.

Ένας νεκρός, 34 τραυματίες, καμένα σπίτια και στάχτη: αυτός είναι ο πρώτος – πρόχειρος απολογισμός της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης στην Νταού Πεντέλης και κατάκαψε το Ντράφι, τη Διώνη, την Παλλήνη, την Ανθούσα και την Παλαιά Πεντέλη.

Σπίτια και οχήματα παραδόθηκαν στις φλόγες, ζώα απανθρακώθηκαν και οι κάτοικοι της περιοχής είδαν για ακόμη μια φορά τις περιουσίες τους να καταστρέφονται.

Πηγή: pierianews.gr